POZIV NA PREDAVANJE

Zašto su prve tri bebine godine najvažnije?

12.04.2011 u 10:38

Bionic
Reading

Često čujemo o tome da su prve tri najvažnije i da iskustva iz prvih godina djetetovog života imaju krucijalni značaj za cjelokupni život buduće osobe. Što je to što djeca u tom periodu nenadoknadivo i istinski trebaju od nas kao roditelja? Upravo to možete saznati u centru Prirodno roditeljstvo

Centar Prirodno roditeljstvo organizira i provodi program radionica i predavanja za roditelje ili skrbnike s ciljem informiranja i educiranja o najnovijim suvremenim spoznajama o izuzetnom značaju prve tri godine, za psihološko-emocionalni i intelektualni razvoj djeteta.

Radionice su namijenjene roditeljima u fazi trudnoće ili s djecom uzrasta do četiri godine. Naglasak je na prevenciji, odnosno razvijanju spoznaja kod roditelja što se stvarno događa s djetetom u pojedinoj fazi kako bi roditelj iznašao svoj autentični, djetetu prijeko potrebni odnos. Svaki roditelj nosi u sebi potencijal prirodnog, djetetu neophodnog, roditeljstva, no najčešće u sebi nosimo svoje povrede i podsvjesne traume koje nas sputavaju da budemo više roditelji kakve nas djeca trebaju kako bi realizirala svoj emocionalno-socijalni i intelektualni potencijal. Često nam samo nedostaju informacije koje bi podržale neke naše unutarnje stavove prema djetetu koji su u osnovi ispravni, ali često ne i prihvaćeni od okoline.

Misija centra Prirodno roditeljstvo je biti pomoć pri rješavanju takvih prepreka, izvor dubokih spoznaja o djetetu i njegovim unutarnjim procesima te općenito podrška u roditeljstvu kroz te prve godine djetetovog života.
Uvodno predavanje ima cilj približiti roditeljima upravo ona saznanja koja su pokrenula velike promjene u odnosu prema roditeljstvu te predstaviti sam rad i program centra Prirodno roditeljstvo.

Predavanje će se održati u petak, 15. travnja, od 18 do 20.30 sati u prostorijama centra Integro, u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Avenue BALL na adresi Slavonska avenija 3, Zagreb (iza MUP-a na Heinzelovoj), a parking je besplatan. Predavanje je besplatno, no plaća se korištenje prostora (cca. 30 kuna po osobi).
Za trudnice su pripremljene udobne fotelje za poluležeći položaj. Za ovo predavanje nije organizirano čuvanje djece u susjednoj prostoriji dok su roditelji na predavanju, ali na redovnim radionicama po potrebi se to može organizirati.

Prijava je obavezna jer je broj sudionika ograničen, stoga je potrebno na stranicama ispuniti prijavnicu.