Obitelj i dom ŽIVOT BEZ SVAĐA

Želite idiličan obiteljski život? Ključ je u dvjema kćerima!

  • Autor: tportal.hr
  • 6.4.2011 11:15:42
  • 6.4.2011 9:47:58

Znanstvenici tvrde da su novim istraživanjem otkrili tajnu mirna i sretna obiteljskog života. Prema rezultatima istraživanja, ključ obiteljske sreće krije se u spolu djece; naime, roditelji će najviše uživati u obiteljskoj idili s dvjema djevojčicama

U cilju istraživanja, znanstvenici su ispitali više od dvije tisuće roditelja djece mlađe od 16 godina te otkrili 'recept' za obiteljsku idilu i harmoniju.

Rezultati istraživanja, koji će zasigurno iznenaditi mnoge roditelje, pokazuju kako su dvije sestre najmanje sklone svađi, a upravo će se dvije djevojčice u obitelji zajedno igrati i družiti te rijetko uznemirivati i nervirati roditelje. Osim toga, kako tvrde znanstvenici, dvije djevojčice rijetko kada će biti glasne, a često će se i povjeravati roditeljima.

No slučaj udvostručenja broja djevojčica pravi je recept za propast, tvrde znanstvenici; roditelji četiriju djevojčica slušaju neprekidne svađe te su najmanje su sretni, a obiteljska idila u ovakvu se slučaju čini kao nedostižan san. Veći broj roditelja s četirima djevojčicama čak je, u cilju postizanja mira i sklada, morao kupiti veću kuću. Općenito gledajući, obitelji s četvero djece, bez obzira na spol djece, najčešće se sukobljavaju i prepiraju ujutro, za vrijeme obroka ili navečer pred spavanje.

Nakon dviju djevojčica, druga najbolja opcija su djevojčica i dječak. Tako su znanstvenici otkrili da čak 86 posto roditelja djevojčice i dječaka tvrdi da se brat i sestra rijetko svađaju te se dobro slažu, no često ne dijele iste interese.

Treća najbolja opcija dva su sina čiji roditelji tvrde da se najčešće igraju zajedno i često su jako dobri prijatelji, no tijekom kasnijih godina nerijetko gube povezanost i bliskost s roditeljima.

Faye Mingo, s portala Bounty.com koji je proveo istraživanje, kaže: 'Često mislimo kako je s djevojčicama lakše izići na kraj jer su poput malih anđela, što i jest u slučaju kada imate samo dvije. No kako se njihov broj povećava, obiteljski život s njima je sve teži, za razliku od većeg broja dječaka. Većina smatra da je najteže odgajati dva, tri ili više dječaka zbog njihove razigranosti i energičnosti, no ovo istraživanje dokazuje suprotno.'

Lista poredana od 'najboljih' do 'najlošijih' kombinacija:

1. dvije djevojčica

2. jedan dječak i jedna djevojčica

3. dva dječaka

4. tri djevojčice

5. tri dječaka

6. četiri dječaka

7. dvije djevojčice i jedan dječak

8. dva dječaka i jedna djevojčica

9. tri dječaka i jedna djevojčica

10. tri djevojčice i jednog dječaka

11. dva dječaka i dvije djevojčice

12. četiri djevojčice
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više