NAGRADNJAČA

Vodimo vas na pretpremijeru 'Crvenih cipelica'

29.03.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Na daske kazališta Žar ptica stiže nova predstava, 'Crvene cipelice', čija će premijera biti održana 7. travnja, a oni najbrži imaju priliku osvojiti dvije ulaznice za njezinu pretpremijeru te među prvima 3. travnja pogledati bajku o crvenim cipelicama

Legendarni Hans Christian Andersen u jednoj od svojih najljepših priča oživio je crvene cipelice. Na nogama siromašne djevojčice Karin one su postale simbol ljubavi, dara, predanosti, ali i odricanja. Prema istoimenoj priči, daleke 1948. snimljen je Oscarom nagrađen film, a 'Crvene cipelice' na sceni Gradskog kazališta Žar ptica postavila je Dubravka Crnojević Carić, koja je uz Tajanu Gašparović napravila i dramatizaciju teksta.

U predstavi igraju: Nika Mišković, Natalija Đorđević, Ante Krstulović, Slavica Jukić, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Berislav Tomičić, Nataša Kopeč, Mitja Smiljanić i Petra Kurtela. U predstavi Žar ptice, namijenjenoj djeci od šest godina naviše, Andersenove crvene cipelice postaju vodiljom prema kreativnom oslobađanju djevojčice, one je vode, nose, izazivaju i uče na inicijacijskom putu od djevojčice do djevojke.

Bajka o crvenim cipelicama i o djevojčici koja ih je toliko jako zavoljela da ih više nije mogla skinuti, a cipelice su preuzele kontrolu nad njenim nogama i tjerale je da pleše danju i noću, po kiši i suncu, vjetru i snijegu, oduševit će klince.

Tportal i Žar ptica poklanjaju vam dva puta po dvije ulaznice za pretpremijeru predstave 'Crvene cipelice' u nedjelju 3. travnja u 11 sati, a sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.

Po dvije ulaznice za pretpremijeru 'Crvenih cipelica' osvojili su Marijana Duka Cvitković i Zoran Prlina. Čestitamo!