Obitelj i dom NOVI IDEAL PRIVLAČNOSTI

Kakve žene preferiraju današnji muškarci?

  • Autor: tportal.hr
  • 25.3.2011 10:48:56
  • 25.3.2011 9:42:14

Moć je postala najveći afrodizijak za današnje muškarce, pokazuje najnovije istraživanje i otkriva da pripadnici snažnijeg spola žude za ženama koje se nalaze na snažnim poslovnim pozicijama

Nekada je idealna žena bila domaćica koja se brinula o domu i obitelji. Danas je situacija potpuno drugačija i iz muške perspektive najprivlačnije su žene koje se sjajno snalaze u poslovnim vodama.

Stručnjaci kažu kako to ne znači da je došlo do potpune promjene spolnih uloga, nego da je današnjim muškarcima u vremenu ekonomske nestabilnosti dobrodošao još jedan skrbnik, odnosno skrbnica.

Istraživanje koje je provela kompanija Electronic Arts, a u kojemu su sudjelovali posjetitelji internetske stranice Sims Medieval, pokazuje da čak 66 posto muškarca privlačnima smatra uspješne poslovne žene, a takav tip žena najviše se sviđa muškarcima u dobi od 30 do 34 godine.

Djevojka ili žena koja je snažna, nezavisna i profesionalna danas je iznimno privlačna muškarcima, navodi se u izvješću o istraživanju. Zanimljivo je i da je 35 posto ispitanih muškaraca navelo da ih privlače zločeste žene poput Angeline Jolie.

Rezultate zanimljivog istraživanja komentirao je i britanski stručnjak za veze Jo Barnett: 'Nikada nije bilo teže s financijama nego što je danas, pa su muškarci koji su se nekada bojali snažnih i uspješnih žena uvidjeli da im takva žena može biti sjajna partnerica u nošenju sa životnim izazovima. Financijski neovisna žena danas je muškarcima itekako uzbudljiva i privlačna. Također, mediji su odigrali ključnu ulogu jer nam već neko vrijeme nameću poslovnu ženu kao sliku idealne žene.'

Istraživanje je također pokazalo da su i žene danas promijenile pogled na muškarce. Umjesto markantnih i teško uhvatljivih prinčeva na bijelom konju, žene se danas radije odlučuju za pouzdane i drage muškarce koji im znaju pokazati ljubav i pružiti podršku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više