Obitelj i dom HITOVI KLASIČNE GLAZBE

Počinje Tjedan glazbe za djecu i mladež

  • Autor: tportal.hr
  • 18.3.2011 17:07:42
  • 18.3.2011 14:06:21

Hrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog za djecu i mladež Zagreba i Hrvatske već tradicionalno s početka proljeća organiziraju Tjedan glazbe posvećen mladoj publici

Ovogodišnji glazbeni odabir za mladu publiku temeljen je na ulomcima iz djela Rossinija, R. Straussa, Bacha, Händela, Čajkovskog, Mozarta, Beethovena, Griega, Prokofjeva, Hačaturjana, Cagea i Stravinskog.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će Filip Pavišić, na koreografiju Svebora Sečaka nastupit će solisti baleta Azamat Nabiullin i Simona Unterajter, ariju Kraljice noći iz Čarobne frule W. A. Mozarta otpjevat će operna solistica, sopranistica Ana Karuza, a u Bachovoj Toccati solistica na orguljama će biti Urša Vukman. Voditelj će biti Dražen Siriščević. Scenarij i režiju potpisuju Borna Baletić i Frana Marija Vranković. Dizajn svjetla povjeren je Dubravki Kurobasi.

Koncerti će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak, 24. 3. 2011. u 10 sati i u petak, 25. 3. 2011. u 9.30, 11 i 19 sati.

Tjednu glazbe za djecu i mladež i ove godine prethodio je Natječaj za likovno ostvarenje na temu 'Radost slikanja uz glazbu', raspisan za sudjelovanje učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Izložba odabranih učeničkih radova, njih 121, održat će se u predvorju Velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog od 21. do 25. 3. 2011, a samo otvorenje izložbe predviđeno je u terminu tiskovne konferencije u ponedjeljak, 21. 3. 2011. u 12.30 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više