SVEČANI TRENUTAK

Mladenkama se ne sviđa kako ih muškarci prose

17.03.2011 u 09:38

Bionic
Reading

Iako bi prosidba trebala biti jedan od najljepših događaja u životu, najnovije istraživanje pokazuje da žene zapravo vrlo često mrze način na koji ih muškarci prose. Točnije, to je iskustvo zamrzila svaka četvrta žena

Od malena djevojčice maštaju kako će ih njihovi muškarci zaprositi. Međutim, u stvarnom životu to se rijetko kada dogodi na način na koji žena želi. Najnovije istraživanje u kojemu je sudjelovalo 3.000 ispitanika, pokazuje da je 26 posto žena očekivalo da taj trenutak bude romantičniji, originalniji ili osobniji.


Druge ispitanice željele su da to bude intimnije iskustvo, a neke su se žalile da je sve skupa bilo previše dramatično. Vjerovali li ne, neke žene su doživjele i prosidbu bez prstena. Istraživanje koje su proveli internetski portali The Knot i Men's Health, otkriva i muški pogled na temu prosidbe.

Tri četvrtine muškaraca izjavilo je da su isplanirali cijeli prosidbu bez ičije pomoći, a polovica ih je priznala da plan prosidbe nikada ne bi podijelili s drugima prije nego što se trenutak dogodi. Mnogi muškarci rekli su također i da nisu tražili pomoć prilikom izbora zaručničkog prstena. Možda bi ipak bilo bolje da su potražili pomoć s obzirom na to da je samo 18 posto mladenki bilo zadovoljno izborom prstena.

Istraživanje je otkrilo i da je tradicija važna i muškarcima i ženama. Šest od deset ispitanika smatra kako je važno da muškarac traži ruku žene od njezinih roditelja; 76 posto muškaraca smatra kako je važno da kleknu na jedno koljeno za vrijeme prosidbe, a to misli i 49 posto žena. Ovo istraživanje još je jednom pokazalo da je prosidba sve samo ne jednostavna.