SUVENIRI S MIRISOM MORA

Sretne kućice čekaju vas iza ugla

12.03.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Fotografije rive na Cresu zaživjele su u projektu Sretne kućice te donijele u Zagreb okus ljeta i miris kamenih kuća

Redateljica Natalija Župan Lucić autorica je fotografija Sretne kućice - zidnog dekora s mirisom mora. Fotografije - suveniri nastale su tijekom ljetne šetnje rivom grada Cresa, a kreatorica je uspjela vjerno prenijeti dio šarene morske atmosfere u Zagreb. Naime, Sretne kućice su u punini zaživjele u dućanu Prostor u Mesničkoj 5.

'Iznervirana lažnom čipkom i školjkama, drvenim križevima i dresovima hrvatske nogometne reprezentacije, svim ružnim i dosadnim što me vizualno sakatilo iskačući sa svakog jadranskog štanda, odlučila sam napraviti suvenir kakav bih ja voljela kupiti i tako su nastale Happy Houses ili Sretne kućice', objasnila je Natalija Župan Lucić,  dodajući:

'Uzela sam svoje fotografije rive na Cresu, digitalno se poigrala njima, isprintala ih na platno i ponudila Darku Dominiku, vlasniku Prostora, koji ih je udomio te se pozabavio i distribucijom mojih proizvoda po drugim dućanima slične prodajne filozofije.'

Stoga, ako vas je recesija spriječila da ove godine spakirate stvari za ljetovanje, a želite autohtonu i samo vašu kućicu s mirisom i sjećanjem na more, ne morate daleko putovati: