10 jako dobrih razloga da odaberete vina iz Podruma Belje

10 jako dobrih razloga da odaberete vina iz Podruma Belje

07.03.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Vinski podrum Belje može se pohvaliti da je jedan od najljepših u regiji, pa i u Europi, ali i s čak 10 dobrih razloga zašto da odaberete upravo njihova vina…

1.   Regional Trophy na Decanteru za Merlot 2008. u Londonu.

2.   Devedeset Parkerovih bodova za Graševinu 2009.

3.   Zlatna medalja za Cabernet Sauvignon Barrique 2007. u Bergamu.

4.   Srebrna medalja za Graševinu Goldberg 2008. na Vinalies Paris.

5.   Srebrna medalja za Chardonnay 2008. na Charnonnay du Monde.

6.   Srebrna medalja za Chardonnay 2008. na Monde Selection Bruxelles

7.   Brončana medalja na Decanteru za Graševinu Goldberg 2008.

8.   Brončana medalja na Decanteru za Cabernet Sauvignon 2007.

9.   Preporuka na Decanteru za Chardonnay 2007.

10. Vinar godine – po izboru Svijeta u čaši

Merlot Belje – Trofej na Decanteru!
Priča o Merlotu Belje krenula je s berbom 2007. kada su Merlot i Cabernet Sauvignon osvojili zlata u Italiji na ocjenjivanju u Bergamu. Sljedeća berba Merlota 2008. osvaja konačnu i možda najveću potvrdu svoje kvalitete na najvećem svjetskom ocjenjivanju Decanter u Londonu. Osvajanjem regionalnog trofeja, Merlot Belje svrstan je u 99 najboljih vina svijeta.

Graševina Belje – 90 bodova Roberta Parkera!
Robert Parker najutjecajniji je svjetski vinski kritičar i njegova elektronička publikacija ključna je u formiranju mišljenja međunarodne publike. Nakon što Robert Parker ocijeni neko vino izuzetnim, tada cijene butelja skaču u dvoznamenkastim postocima. Graševina Belje vrhunska berba 2009. upravo je dobila ocjenu izuzetno - 90 bodova, a cijena joj je u supermarketima povoljnih 60-ak kuna.
Marijan Knežević, glavni enolog Podruma Belje, opisuje 'svoju' graševinu riječima:
'Vinu želimo dati pečat baranjskog podneblja, da se zna odakle dolazi, ali ukomponirati jednu modernu notu. S nekoliko prošlih berbi Graševinu smo željeli vratiti na tržište i Baranju ponovo približiti vinskom svijetu.'

Vinar godine
Na kraju 2010. godine dolazi još jedna velika nagrada – Vinar godine. Podrume Belje, pod vodstvom glavnog enologa Marijana Kneževića, revija Svijet u čaši proglasila je vinarom godine, što je veliko priznanje u svijetu vina u Hrvatskoj.

 

Dobrodošli u Podrume Belje

Turizam u Podrumima Belje mlada je djelatnost, a bogata ponuda ovog kraja nudi brojne mogućnosti. Obilazak vinskog podruma, degustacije vina u novouređenoj kušaonici, put po vinskoj cesti kroz vinograde do vidikovca i na kraju ručak u restoranu Kormoran u Kopačkom ritu, turistička je tura koju bi svaki vinoljubac trebao doživjeti.