SVE ODLUKE NA NJOJ

Glava obitelji više nije muškarac, nego žena!

02.03.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Tri četvrtine najvažnijih odluka vezanih uz dom i vođenje doma donose žene, pokazuje najnovije istraživanje. To otkriće za mnoge uopće nije iznenađujuće

Najnovije britansko istraživanje pokazuje da su žene te koje redovito donose odluke o tome gdje će obitelj jesti, gdje će živjeti, kada će imati djecu, kamo će ići na godišnji odmor i na što će trošiti novac. Muškarci pak donose odluke vezane uz kupnju automobila te uz program koji će se gledati na televiziji.

Uz najvažnije životne odluke, žene svakodnevno donose i niz manjih, poput onih vezanih uz ispunjavanje slobodnog vremena, vrijeme kad se odlazi na spavanje, pa čak i temperature koja će biti u prostorijama. U zanimljivom istraživanju, koje je organizirala britanska tvrtka Ginsters, sudjelovalo je 3000 parova koji su otkrili način na koji žive i kako funkcionira njihova veza.

'Čini se da muškarci nisu više glave obitelji, barem ne onako kako su to prije bili i svjesni su toga. Iznenadila nas je iskrenost i otvorenost muškaraca kada smo razgovarali s njima o sve manjoj moći i vlasti koju imaju u obitelji. No muškarci nisu pokazali da im smeta takva uloga i uopće nemaju problema kada traže dopuštenje od žene za određene stvari', pojasnio je Larry File, glasnogovornik Ginstersa.

Sudeći prema rezultatima istraživanja, ideja da je muškarac glava obitelji postala je stvar prošlosti. 'Žena donosi većinu odluka i to je čini glavnom u obitelji. Muškarci se savjetuju s njima, a neki traže i dopuštenje, čak i onda kada je riječ o stvarima vezanima isključivo uz njih osobno', zaključili su stručnjaci koji su radili na istraživanju.