KUTAK ZA GLAZBENI TRENUTAK

Trideset dječjih vrtića osvojilo glazbeni kutak

01.03.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Pjesma 'Moj je svijet čaroban i lijep' dječjeg vrtića Fijolica iz Novog Vinodolskog proglašena najboljom između 320 pristiglih pjesama

U Zagrebačkom kazalištu lutaka održana je svečanost na kojoj su predstavnici Henkela, Konzuma i RTL televizije predstavili rezultate humanitarnog projekta Kutak za glazbeni trenutak u kojem je sudjelovalo 185 dječjih vrtića iz cijele Hrvatske s više od 320 pjesama. Objavljena su imena 30 dječjih vrtića koji su osvojili glazbeni kutak te je
predstavljena pjesma Moj je svijet čaroban i lijep dječjeg vrtića Fijolica iz Novog Vinodolskog koja je proglašena najboljom pjesmom projekta.

Humanitarni projekt Kutak za glazbeni trenutak pokrenut je s ciljem opremanja 30 dječjih vrtića u Hrvatskoj glazbenim kutcima odnosno didaktičkim glazbenim instrumentima. Za sudjelovanje u projektu državni dječji vrtići su trebali poslati prijedlog teksta pjesme koju su osmislila djeca uz pomoć svojih odgajatelja. Žiri sastavljen od predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje, Henkela, Konzuma, Udruge RTL pomaže djeci zajedno s Lanom Jurčević, od svih pristiglih tekstova pjesama odabrao je 30 pjesama vrtića koji će biti opremljeni glazbenim kutkom. Žiri je odabrao i najbolju pjesmu projekta koju je uglazbila Lana Jurčević, dok aranžman potpisuje Stjepan Krznarić. Pjesma je zajedno s djecom iz dječjeg vrtića Fijolica snimljena u studiju te će biti emitirana na Soundset radijskoj mreži.

Čestitam mališanima i odgajateljima vrtića Fijolica kao i ostalim vrtićima koji su osvojili glazbeni kutak! Izuzetno sam zadovoljna da je ovaj uspješan projekt pokazao iznimno veliki kreativni potencijal naših mališana i njihovih odgajatelja – to je ujedno bio i cilj projekta – potaknuti kreativnost mališana u dječjim vrtićima te im kroz donaciju glazbenih instrumenata omogućiti dodatni razvoj njihovih potencijala, izjavila je Helena Grahovac, direktorica prodaje tvrtke Henkel Croatia. Zahvaljujući svojim robnim markama i tehnologijama, Henkel je vodeća globalna kompanija. No, vodeća pozicija ne znači da imamo samo odgovornost u osiguravanju najbolje kvalitete proizvoda našim kupcima i potrošačima, nego i da kroz humanitarni rad pružimo podršku zajednici u kojoj živimo i radimo.

Čitajući tekstove pristiglih pjesama u mislima sam se vratila u djetinjstvo te se nisam mogla prestati smijati od sreće. Oduševilo me koliko originalnosti i iskrenosti leži u našim mališanima te sam kroz njihove pjesme na tren i ja gledala na svijet iz njihove male perspektive. Bilo nam je jako teško izabrati najbolji tekst jer ih je bilo puno u konkurenciji koji su bili originalni i iskreni te bih voljela kada bi se sve ostale pjesmice mogle negdje objaviti izjavila je Lana Jurčević.

Projekt 'Kutak za glazbeni trenutak' pokrenut je s ciljem poticanja kreativnosti djece u dječjim vrtićima kroz različite oblike izražavanja, a provodio se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Za sve vrtiće koji nisu osvojili glazbeni kutak organizatori su pripremili posebne zahvalnice za sudjelovanje u projektu.