Obitelj i dom OSVJEŽITE VEZU

Druženje s drugim parovima ojačat će vam vezu

  • Autor: tportal.hr
  • 25.2.2011 14:41:23
  • 25.2.2011 12:42:38

Želite se zbližiti s partnerom i osvježiti vezu? Znanstvenici kažu da trebate organizirati druženje s drugim parom i potaknuti ozbiljniji razgovor. Upravo vam druženje s drugima može pomoći da vidite partnera u drugom svjetlu te da se podsjetite zašto ste se zaljubili u njega

Nova studija profesora Richarda Slatchera sa Sveučilišta u Detroitu otkrila je da druženje s drugim parovima unosi dozu uzbudljivosti u vašu vezu. Također vam daje mogućnost da vidite partnera očima kojima ga vide i drugi ljudi. Kroz ozbiljniju komunikaciju s drugim parom otkrit ćete koliko je zapravo pametan, a tako lijepo uređen, zabavan i šarmantan podsjetit će vas zašto ste se zaljubili u njega.

Naime, Slatcher je proučavao 60 parova koji su bili u ozbiljnim vezama. Na početku istraživanja zamolio ih je da ispune upitnik o kvaliteti veze. Nakon toga svaki par je trebao provesti neko vrijeme s drugim parom. Dobili su pitanja o kojima su trebali razgovarati. I dok je nekima dao pitanja koja su ozbiljnija, druga skupina dobila je pitanja koja su poticala komunikaciju.

Nakon nekoliko mjeseci Slatcher je ponovno parovima dao upitnik s pitanjima koliko su zadovoljni svojom vezom. Parovi koji su se povezali kroz ozbiljnije razgovore osjećali su veću povezanost.

'Druženje s drugim parovima osvježava vezu. Partnera gledate na drugačiji način nego kada ste sami', kaže Barbara Bartlik, psihijatrica i seksualna terapeutkinja iz New Yorka.

Naime, parovi kroz komunikaciju s drugima mogu otkriti koliko njihovi supružnici znaju o glazbi, sportu i politici.

'Mislila sam da mog supruga zanima samo hard rock, ali pomoću pitanja koja smo dobili saznala sam da ima jako široko znanje i da jako puno zna o glazbi. Promislila sam da je pametan i obrazovan', rekla je jedna od sudionica ispitivanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više