NAGRADNJAČA

Predstava 'Blizanke' u Dječjem kazalištu Dubrava

22.02.2011 u 11:12

Bionic
Reading

Poznata predstava 'Blizanke' rađena je prema knjizi Ericha Kästnera, a radi se o dječjoj borbi i odlučnosti, spremnosti na rizik i tome kako se nekada u dječjem svijetu stvari puno lakše i brže rješavaju nego u svijetu odraslih. Predstavu možete pogledati u Dječjem kazalištu Dubrava u nedjelju, 27. veljače, a tportal.hr poklanja dvije ulaznice jednom čitatelju

Ova predstava prati blizanke Lotte i Luisu od završetka ljetovanja na kojem su skovale plan kako da pomire svoje roditelje, pa do njegovog konačnog ostvarenja. Odlazeći u novu sredinu, Luisa u München, a Lotte u Beč, djevojčice se pokazuju puno zrelije od svojih roditelja i spremne da se do kraja bore za ponovno okupljanje svoje obitelji.

'Blizanke' nas vode u fantastični svijet zamjene u kojem ništa nije na mjestu, po kojem se njihovi roditelj kreću kao lutke na koncu i gdje izgleda da se sve urotilo protiv njihovog plana. Luisi ne uspijeva kuhanje, koje je Lotti išlo od ruke, a Lotte, očajna zbog otkrića da se tata planira oženiti s čudnovatom gospođicom Irenom, je u napadu bijesa zalijeva čajem. Kad mama Lotti pokaže njihovu zajedničku fotografiju snimljenu na ljetovanju i tako prije vremena otkrije zamjenu, čini se da je plan potpuno propao. Ipak, u dramatičnom završetku, gdje dolazi do susreta oca i majke, blizanke uspijevaju ostvariti svoj plan, pomiriti roditelje, i nakon dugih godina razdvojenosti ponovno stvoriti obiteljski krug.

Dvije ulaznice za predstavu je osvojila Maja Bogatić.