PRLJAVA ISTINA

Domovi muškaraca imaju 15 puta više bakterija

16.02.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Najnovije provedeno istraživanje potvrdilo je ono u što se sumnjalo već jako dugo vremena – domovi muškaraca koji žive sami znatno su prljaviji i sadrže čak i do 15 puta više bakterija nego domovi u kojima žive žene

Kako tvrdi novo istraživanje koje je proveo profesor mikrobiologije Charles Gerba sa Sveučilišta Arizona, nered i prljavština u stanovima samaca ne mjere se samo u razbacanim prljavim čarapama i brdu neopranog suđa u sudoperu, već se radi i o znatno opasnijem problemu.

Naime, za potrebe istraživanja mikrobiolog Charles Gerba uzeo je uzorke s daljinskih upravljača, stolića, noćnih ormarića i kvaka te potražio bakterije. Rezultat koji je uslijedio bio je i više nego iznenađujući – u stanovima muškaraca samaca pronađeno je na tim površinama i do 15 puta više bakterija i mikroba nego u domovima žena.

No, ono najgore tek je uslijedilo – na namještaju u domovima muškaraca pronađene su bakterije koliform, vrsta bakterija koja se nalazi u izmetu životinja. Doktor Charles Gerba sumnja da je razlog ove pojave ponašanje muškarca koji znatno češće od žena stavljaju noge na pokućstvo. Naime, čak 90 posto obuće nakon tri mjeseca nošenja na đonovima ima te bakterije koje se stavljanjem nogu na pokućstvo šire po cijelome domu.

Domovi muškaraca na sve navedene četiri površine imale su znatno veći broj bakterija, osim kvake, što je vrlo zainteresiralo znanstvenike. Razlog tome pronašli su u objašnjenju da je 33 posto žena naviknuto da im muškarci otvaraju vrata te ih oni češće koriste nego nježniji spol.

Konačni zaključak cijeloga istraživanja pokazao je da su domovi žena znatno čišći, uredniji i sigurniji od onih u kojima žive muškarci.