GUŽVA U KREVETU

Što kad ne možete izbaciti dijete iz bračne postelje?

14.02.2011 u 10:46

Bionic
Reading

Gotovo polovica parova dopušta djetetu da spava s njima u krevetu, no zbog te prakse ne samo da su neispavani, već im to ozbiljno narušava vezu

Dok jedna istraživanja potvrđuju da je dobro dopustiti djeci da spavaju s roditeljima jer im na taj način pomažemo da izrastu u zdrave i smirene osobe, druga pokazuju da dijeljenje bračne postelje s partnerom i djecom donosi iscrpljenost i probleme u vezi. Tko je u pravu? Sudeći prema najnovijem britanskom istraživanju provedenom na preko 3.000 soba, piše Daily Mail, pokazalo se da 40 posto parova dopušta djeci da spava s njima u krevetu, barem svaku drugu noć.

Četvrtina parova priznala je da se redovito svađa zbog dijeljenja bračne postelje s djetetom, a gotovo polovica parova koji to rade na kraju završe spavajući u drugoj sobi. Nimalo ne iznenađuje ni to što ih je polovica priznala da im zbog toga trpi ljubavni život. Deset posto muškaraca priznaje da se osjeća odbačeno, a 57 posto parova priželjkuje da im dijete spava u vlastitom krevetu.

To što dopuštaju djetetu da spava s njima u krevetu zapravo nikoga ne usrećuje jer su roditelji neispavani i nezadovoljni, a djeca previše ovisna o njima.

Izbaciti dijete iz bračne postelje zapravo je teška bitka, a ako unatoč svim vašim nagovorima ne uspijevate u svojoj nakani možda je vrijeme da razmislite o podmićivanju, tvrde neki stručnjaci. Postavite tablicu sa smajlićima negdje na uočljivo mjesto pored njihovog kreveta tako da znaju da moraju ostati u svom krevetu ako žele dobiti nešto što ih veseli, a što ste im obećali ukoliko izvrše svoj dio nagodbe i spavaju u vlastitom krevetu.

Ako ipak dođu u vaš krevet, budite blagi, ali uporni i odnesite ih natrag u njihovu sobu i upozorite da, ponove li to još jednom neće dobiti smajlića, pa tako ni poklon koji su željeli. Tko zna, možda upali, a ako ne ostaje vam jedino da se tješite da će kad tad doći i taj dan kad će vaš princ ili princeza snom pravednika spavati u svom krevetu.