Obitelj i dom NEMA STRAHA

Seks u trudnoći neće nauditi bebi

  • Autor: tportal.hr
  • 1.2.2011 12:23:03
  • 1.2.2011 10:56:25

Seks u trudnoći koja protječe bez komplikacija ne može nauditi bebi niti uzrokovati prijevremeni porođaj, infekcije maternice, otežan porod i druge zdravstvene probleme, tvrde znanstvenici iz SAD-a i Kanade

Naime, znanstvenici iz Kanade i SAD-a komparirali su nekoliko već rađenih velikih istraživanja na tu temu. U jednoj studiji na uzorku od 11.000 trudnica nisu pronađene nikakve bitne razlike u zdravstvenom stanju i ishodu poroda između onih koje su prakticirale seks i onih koje su apstinirale.

Od seksualnih odnosa trebale bi se suzdržavati jedino trudnice koje očekuju blizance ili su u prijašnjim trudnoćama imale prijevremeni porod, ali čak ni tada ne postoje čvrsti dokazi da je seks uzrokovao komplikacije, naglašavaju znanstvenici.

Naime, jedno drugo istraživanje bavilo se trudnicama koje su imale bar jedan prijevremeni porođaj. Dokazano je da u drugoj trudnoći seks nije povećao rizik od ponovnog prijevremenog porođaja. Istraživanje je također otkrilo da žene nakon porođaja postaju seksualno aktivne u roku od mjesec ili dva.

'Seks u trudnoći je normalan, stoga se trudnice koje nemaju rizičnu trudnoću ne trebaju bojati i mogu održavati seksualne odnose', rekla je doktorica Clair Jones iz bolnice Mount Sinai u New Yorku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više