Obitelj i dom ZNANSTVENICI TVRDE

Očevi bi se trebali više posvetiti igri s djecom

  • Autor: tportal.hr
  • 28.1.2011 12:53:08
  • 28.1.2011 11:50:46

Nova studija došla je do zanimljivog zaključka – ukoliko žele izbjeći sukobe sa suprugom, muškarci bi se trebali s djecom zabavljati i igrati, a njegu i brigu prepustiti majkama

Iako bi se mnogi muškarci složili s tvrdnjom da se sukobljavaju sa suprugom upravo zato što svu brigu oko djece prepuštaju suprugama, novo istraživanja tvrdi da parovi imaju jaču i stabilniju vezu kad muškarac provodi više vremena igrajući se i zabavljajući se s djecom.

No, kada se želi uključiti u njegovanje bebe, poput kupanja, razmirice i svađe vrlo brzo planu između supružnika, tvrde znanstvenici. Studija provedena na Sveučilištu Ohio je uključila 112 vjenčanih parova koji imaju djecu do četiri godine starosti. Parovi su odgovarali na pitanja koliko često se igraju s mališanima te koliko često se sudjeluje u poslovima tipa kupanja i mijenjanja pelena.

Nakon toga su znanstvenici promatrali parove dok su pomagali djeci nacrtati obiteljsku sliku tražeći znakove podrške između partnera te dokaze o međusobnom kritiziranju roditeljskih sposobnosti.

Nakon godinu dana, isto istraživanje je ponovljeno na istim parovima, a rezultati su pokazali da se, u slučaju kada se očevi više igraju s djecom, parovi bolje slažu i pružaju si veću podršku. U slučajevima kada očevi preuzimaju veću ulogu u njezi i brizi oko djeteta, parovi su si pružali manju podršku te se lošije slažu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više