INTELIGENTNA MOBILNOST

Natječaj Electrolux Design Lab 2011.

21.01.2011 u 13:32

Bionic
Reading

Svjetski poznati natječaj za dizajn novom temom traga za idejama koje promišljaju o 'inteligentnoj mobilnosti' kućanskih uređaja budućnosti Electrolux Design Lab 2011. poziva Studente i diplomante industrijskog dizajna (koji su diplomirali tijekom 2010.)* na sudjelovanje u natječaju u kojemu mogu osvojiti novčane nagrade i šestomjesečno usavršavanje u jednom od Electroluxovih centara za globalni dizajn. Ove godine od studenata se očekuju ideje koje promišljaju "inteligentnu mobilnost" kućanskih uređaja budućnosti.

Inteligentna mobilnost
Studenti trebaju osmisliti uređaje budućnosti koji pružaju potporu kreativnom izražavanju pojedinca te omogućavaju korisniku više slobodnog vremena. Inteligentna mobilnost ne podrazumijeva samo fizičku pokretljivost kućanskog uređaja nego i veću mogućnost kontrole nad njime. U skladu s tim, radovi studenata trebaju prikazati kako će ljudi u budućnosti pripremati hranu, čistiti i prati posuđe unutar i izvan svojih domova. Svi koji će se prijaviti na natječaj moraju razmisliti i o naslijeđu Electroluxa te trebaju uzeti u obzir poznate skandinavske vrijednosti dizajna. Koncepti moraju biti ekološki prihvatljivi, što jednostavniji za uporabu te estetski privlačni.

'U devetoj godini održavanja, Electrolux Design Lab omogućuje mladim dizajnerima ispitivanje vlastitih mogućnosti i dobivanje uvida u svijet komercijalnog dizajna proizvoda", riječi su Henrika Otta, starijeg potpredsjednika Globalnog dizajna u Electroluxu. "Tema za 2011. godinu odnosi se na koncepte koji će inspirirati korisnike u njihovu korištenju postojeće tehnologije i pružiti im što veću potporu', nastavlja Henrik Otto.

Jesensko finale u Europi
Osam finalista bit će pozvano na sudjelovanje na završnom događaju u jesen 2011. u jednom od europskih gradova, kako bi prezentirali svoj individualni koncept žiriju sastavljenom od eminentnih dizajnera. Žiri će razmatrati prijave na temelju intuitivnog dizajna i inovacije, kao i s potrošačkog aspekta (upotrebljivosti uređaja).

Nagrade: Prva nagrada na Electrolux Design Labu 2011. iznosi 5.000 eura te šestomjesečno usavršavanje u jednom od Electroluxovih centara za globalni dizajn. Druga nagrada iznosi 3.000 eura, a treća 2.000 eura.

Rok za prijavu je 01. svibnja 2011., a prijave se šalju putem Electroluxove Design Lab web stranice: www.electrolux.com/designlab.

O Design Labu
Electrolux Design Lab, godišnji je međunarodni natječaj za dizajn, namijenjen studentima industrijskog dizajna koji su pozvani na osmišljavanje inovativnih i smjelih rješenja za kućanske uređaje budućnosti. Održava se već devet godina zaredom te je na njemu sudjelovalo više tisuća studenata iz cijeloga svijeta.