Obitelj i dom NAGRADNJAČA

Ne propustite 'Ovcu za cijeli život' u Maloj sceni

  • Autor: tportal.hr
  • 1.4.2011 10:52:01
  • 28.3.2011 11:00:00

'Ovca za cijeli život' priča je za djecu od četiri godine naviše koja otvara pitanja mogućnosti suživota različitih, u ovom slučaju Ovce i Vuka. Jeli moguće da se dva različita svjetonazora zbliže i ima li taj neobičan par zajedničku budućnost, pitanja su koja postavlja ova predstava

Jedne hladne zimske večeri, Vuk se prazna želuca probija kroz snijeg. 'Glad, glad, glad', mrmlja i traži nešto za jelo. Odjednom ugleda toplu i udobnu staju. Ondje ga prijateljski prima Ovca, koja mu odmah nudi mekano sijeno i vrući čaj, no to Vuku nije po ukusu!

Kako bi Ovcu dobio nasamo, predlaže joj da pođu na kratko sanjkanje u potrazi za 'iskustvom'. Njegov je plan odvesti ovcu na samotno mjesto i pojesti ju. Ovca je potpuno oduševljena pustolovnim putovanjem i zajedno uskaču u Vukove sanjke. Tijekom putovanja, Vuk i Ovca zbližavaju se na neočekivane načine. Vukove namjere da pojede ovcu popuštaju pred njenim šarmom njenim naivnim prijateljstvom i njezinom snalažljivošću. 'Kakav je to Vuk?' misli Ovca. 'Takvog sam prijatelja oduvijek željela.' I polaže glavu na njegova leđa. A i Vuk zaključuje, na vlastito iznenađenje: 'Kakva je to sjajna ovca!' Tijekom jedne neobuzdane igre Vuk dolazi u životnu opasnost, a Ovca ga spašava i dovodi kući. No ima li taj neobičan par zajedničku budućnost?

Predstava 'Ovca za cijeli život', nastala je prema nagrađivanoj slikovnici nizozemske autorice Maritgen Matter koju je dramatizirala i redateljski osmislila Snježana Banović. Slikovnicu je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Roberta Bratović, kostime Dženisa Pecotić, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, originalnu glazbu za predstavu skladao je Toni Ostojića, a aranžirao Oleg Kolnago.

U predstavi igraju Srđana Šimunović, glumica koja je s predstavom Male scene 'Tajne začarane šume' osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu na Festivalu u Vinkovcima 2000. godine i Dražen Čuček, višestruko nagrađivan glumac poznat maloscenskoj publici po nagrađivanoj ulozi Rode u predstavi 'Roda i lisac' te Piksija u 'Bum Tomici'.

Tportal i Mala scena poklanjaju vam dvije ulaznice za predstavu 'Ovca za cijeli život' u subotu, 2. travnja u 17 sati, a sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.


Dvije ulaznice za predstavu 'Ovca za cijeli život' osvojila je Nikolina Juračić. Čestitamo!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više