NAGRADNJAČA

Dobitnici vrhunskih vina Vinarije Čitluk

24.01.2011 u 13:42

Bionic
Reading

Kvalitetna i vrhunska vina Vinarije Čitluk nadaleko su poznata u cijeloj regiji, već desetljećima u Europi, a odnedavno i u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, a tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio sedam paketa butelja Kamenog vina i Blatine

Iako je hercegovački krš dosta škrt, idealan je za razvoj vinogradarstva i proizvodnju najkvalitetnijih crvenih i bijelih vina. Hercegovina se nalazi pod direktnim utjecajem Jadranskog mora, može se pohvaliti velikim brojem sunčanih dana i crljenicom, zemljom koja je vrlo pogodna za uzgoj vinove loze. Upravo u tome možemo naći glavne razloge iznimne kvalitete hercegovačkih vina. Jedinstven buke, oblik boce i prepoznatljiva pozicija etikete na boci, zaštitni su znaci vina najpoznatije hercegovačke vinarije - Vinarije Čitluk - prema kojima ih se može vrlo lako razlikovati.

Kao najveća vinarija u BiH, prerađivačkog i smještajnog kapaciteta od 110.000 hl, Vinarija Čitluk posjeduje preko 300 hektara vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke i Blatine, a zadnjih godina pojačanih i nasadima dvije poznate svjetske sorte Chardonnay and Cabernet Sauvignon te još preko 100 hektara od Hercegovinavina.

Odgovor na nagradno pitanje možete potražiti na stranicama Hercegovinavina ili u članku na tportalu.

Dobitnici su:

Armenija Humačkić
Ivana Pobor
Danijel Šnajder
Damir Druško
Višnja Troskot
Mirna Ogorelec
Maja Koren Golub

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.