NAGRADNJAČE

Tko će gledati predstavu 'Regoč i Kosjenka'

10.01.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Dječje priče Ivane Brlić-Mažuranić oduvijek zaokupljaju dječju pažnju te razbuktavaju maštu i rijetko tko može odoljeti likovima kao što su Palunko, Potjeh, Jaglenac, Rutvica, Regoč i Kosjenka, a upravo se ovoga vikenda imate priliku družiti s Kosjenkom i Regočem

Priče i brojni živopisni likovi zabavljali su mlade čitatelje te ih istovremeno nenametljivo usmjeravali prema višim etičkim vrijednostima i u njima budili plemenite osjećaje. Jedna od omiljenih bajki iz zbirke 'Priče iz davnine' svakako je i bajka o Regoču i Kosjenki.

Ova bajka nudi i pravo bogatstvo izrazito zanimljivih likova - vila Kosjenka koja u igri obijesno potrati magične bisere i ostavlja dojam pomalo neodgovorne djevojčice, a s druge strane u nevolji sjajno reagira dosjetivši se pravog rješenja problema, ogromni Regoč nesvjestan svoje snage, a prava dobričina i junačina, Liljo, mudri čobančić zaljubljen u Kosjenku ujedno i rođeni vođa te, konačno, Šukunbaba i Šukundjed koji prežive potop zahvaljujući iskustvu te pomognu mladcima obnoviti selo, a Vile i Čobanice da ni ne spominjemo.

Upravo ovu zanimljivu predstavu imate priliku pogledati u nedjelju, 16. siječnja u 18 sati, a tportal i Dječje kazalište Dubrava pripremili su za vas dvije ulaznice. Sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.

Dvije ulaznice za predstavu osvojila je Vlasta Miškić.