RECEPT

Abšmalcane mahune s mladim krumpirom

10.01.2011 u 13:27

Bionic
Reading

Abšmalcane mahune su kuhane mahune, pirjane na maslacu i krušnim mrvicama. U ovom slučaju dodali smo i malo mladog krumpira da bismo obogatili ovaj izvrsni prilog. A ako mu dodate malo prepržene slanine, dobit ćete kompletan objed

Potrebni sastojci:

400 g mahuna
2 češnja češnjaka
200 g mladog krumpira
80 g maslaca
4 žlice krušnih mrvica
sol i papar

Priprema:

Odrežemo vrhove, peteljke i odstranimo konce mahuna (ako ih imaju) te ih stavimo kuhati u vrelu vodu nekoliko minuta. Krumpir operemo, ogulimo, narežemo na prst debele kolute i stavimo kuhati u hladnu posoljenu vodu nekoliko minuta.

Zatim procijedimo mahune i stavimo kuhati u čistu posoljenu vodu.

Mahune i krumpir kuhamo dok ne omekšaju pa ih ocijedimo u situ.

Za to vrijeme na mješavini maslaca i maslinovog ulja popržimo sitno sjeckanu slaninu, dodamo krušne mrvice, kratko promiješamo, pa u njih dodamo kuhane mahune i krumpir.

Sve zajedno rahlo izmiješamo (ne gnječimo) i poslužimo uz zelenu salatu.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.com