KONTROVERZNO ISTRAŽIVANJE

Žene se samo žele bogato udati i odgajati djecu?

10.01.2011 u 09:36

Bionic
Reading

Većina žena još uvijek preferira udaju za muškarce koji zarađuju više od njih. Također, većini žena nije problem ostati kod kuće s djecom, dakako ako si to mogu priuštiti, pokazuje najnovije istraživanje

Emancipacija očito nije baš toliko promijenila žene, s obzirom da većina njih i dalje sanja o ulozi domaćice, odnosno žene koja će biti kod kuće s djecom i o kojoj će se financijski skrbiti suprug.

Čak 64 posto ispitanica istaknulo je da si žele pronaći muža koji će zarađivati više od njih, a 69 posto žena priznaje da bi rado ostale kod kuće i brinule se za djecu ako im novac pritom ne bi bio problem. Istraživanje je pokazalo da je ženama važno i obrazovanje muškaraca koje minimalno mora biti jednako njihovu, a nikako ispod.

Uočeno je i da većina žena smatra da ravnopravnost u braku, dakle u kojem rade oba partnera te dijele brigu oko doma i djece, nije slika idealne veze. U istraživanju su sudjelovale 992 žene u dobi od 18 do 65 godina.

'Očito je da su muškarci uglavnom i dalje oni koji donose kruh u kuću, a očito je i da žene nisu najsretnije zbog svih obaveza koje im donosi posao i obitelj. Većina žena voli odgajati djecu, a ako baš moraju raditi, žele skraćeno radno vrijeme', istaknula je dr. Catherine Hakim, voditeljica istraživanja.

Dakako, ima i onih koji se ne slažu s rezultatima istraživanja te tvrde da ženama trebaju i poslovni uspjesi da bi se osjećale cjelovito i ispunjeno. Kad se sve skupa promotri, najvjerojatnije je ključ u dobroj ravnoteži obiteljskog i poslovnog života.