LJUBAV PREMA TRGOVINAMA

Žene tijekom života provedu osam mjeseci u šopingu

30.12.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Ljubav žena prema šopingu nije nikakva tajna, ali dosad se nije točno znalo koliko vremena konkretno žene provedu u takvim aktivnostima. Konačno je otkriven i taj podatak!

Najnovije istraživanje pokazuje da žene tijekom života provedu osam mjeseci u šopingu. Najčešće kupuju na kraju jedne godine i početku druge, odnosno upravo u sadašnjem vremenskom razdoblju. Zašto? Tada je sezona sniženja koju nijedna prava šopingholičarka ne želi propustiti.

U istraživanju je sudjelovalo 4000 žena, a otkriveno je da prosječna žena u jednom pohodu na trgovine provede minimalno 20 minuta. Mjesečno žena odlazi u šoping osam puta, a s obzirom na minimalnu minutažu, to znači da u jednom konkretnom šopingu provede dva sata i 40 minuta.

Četiri od deset žena priznalo je da će uvijek iskoristiti mogućnost cjenkanja te da će to vrlo rado učiniti. 29 posto žena izjavilo je kako osjeća krivnju kada novac potroše najviše na sebe. Gotovo polovica ispitanica priznaje da uvijek pokušava izbjeći plaćanje pune cijene. Dvije trećine žena često požale zbog stvari koju su kupile kada dođu kući.

'Žene znaju dobro kupovati, znaju se izboriti za povoljnije cijene i cjenkanje za njih zapravo predstavlja uzbuđenje. Unatoč tomu, često znaju osjećati krivnju zbog potrošenog novca i vrlo često se opravdavaju zbog svojih postupaka', pojasnila je Paula Felstead sa stranice HotVouchers.com koja je provodila istraživanje.