Obitelj i dom KAD LJUBAV PROĐE

Među nevjenčanim parovima sve češća podjela imovine

  • Autor: tportal.hr
  • 30.12.2010 12:56:45
  • 30.12.2010 9:55:49

Nevjenčani parovi sve češće poprimaju obilježja vjenčanih parova, posebno kada dođe do prekida zajedničkog života i podjele imovine te skrbništva nad djecom

Parovi koji prekidaju nakon zajedničkog života zapravo se nalaze u jednakoj situaciji kao i oni koji su bili u braku. Naime, uočeno je da i nakon takvih veza sve češće slijedi podjela imovine i novčana naknada. Stručnjaci kažu kako ih ne čudi takva pojava s obzirom na to da je sve više parova koji žive nevjenčano.

Kada se prekine brak, supruga najčešće ima pravo na pola imovine stečene u braku, ali to još uvijek nije slučaj među nevjenčanim parovima. Ipak, žene i u takvim vezama sve češće dobivaju sve veće odštete.

Odvjetnici koji se bave takvim slučajevima navode da su muškarci, a katkada i žene, sve češće spremni platiti velik novac samo kako bi izbjegli parničenje pred sudom koje može biti iznimno dugotrajno. Među partnerima se dijeli imovina, skrbništvo nad djecom, pa čak i skrbništvo nad kućnim ljubimcima.

'U konačnici se to svede na slučaj – on kaže, ona kaže, odnosno na uvjerljivost određenog partnera. Tako se situacija razvija pred sudom pa je mnogima u interesu da to riješe izvan suda i zbog toga zna doći do velikih isplata samo kako bi se izbjegao dugotrajni skupi sudski postupak', pojasnila je odvjetnica Vicki McLynn koja se sve češće bavi takvim slučajevima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više