ATMOSFERA DOMA

Namještaj od drva idealan je za zimske dane

19.12.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Namještaj od drva dokazano stvara ugodnu atmosferu doma, a posebno je prigodan za hladnije zimske dane

Nedavno je istraživanje pokazalo da je 2010. godinu obilježio povratak prirodi, a to se dobro vidi i u uređenju interijera. Sve više restorana i kafića ponovno bira namještaj od drva, a to je bio i najčešći izbor onih koji su zadnjih godina uređivali vlastiti dom.

Ne čudi takav izbor s obzirom na to da je jedno prijašnje istraživanje pokazalo kako je namještaj od drva najugodniji u hladnim zimskim danima. Iako su mnogima prva asocijacija na namještaj od drva masivni ormari i stolovi s puno detalja, činjenica je da danas na tržištu ima i sve više minimalističkih komada namještaja od drva koji se lako uklapaju u svaki suvremeno uređeni interijer. Primjerice, namještaj stolarije Bekić iz Sesveta odlikuje se ravnim linijama, savršenom glatkoćom i čistim teksturama koje mogu uljepšati svaki dom i učiniti ga iznimno ugodnim mjestom za život.

Oni koji žele uživati u ljepoti vlastitog doma, a posebno u hladnijim mjesecima mogu uvijek odabrati namještaj koji u svojoj osnovi ima drvo. Dokazano je da takav namještaj stvara onu istinsku ugodnu atmosferu doma te potiče osjećaj sreće i zdravlja.