BOŽIĆ U TRENDU

Unesite blagdanski ugođaj u svoj dom

Bionic
Reading

Kao i u svijetu mode i interijera, trendovi božićnog uređenja se mijenjaju, ali ostavljaju dovoljno slobode unutar različitih stilova kako bi svaki pojedinac zadovoljio vlastite želje i ukuse unutar aktualnog trenda. Svima onima koji će iskoristiti većinu dekoracija od prošle godine i neće se možda uklopiti u aktualni trend, možemo poručiti da vlastita interpretacija božićnog dekoriranja i bijeg od trendovske pripadnosti također ima svoje čari

Hit boje božićnih dekoracija ove godine su smeđa i plava. Ukoliko želite pratiti novitete na ovom području, svakako se uklopite u zadanu kolorističku shemu. Nijanse plave i smeđe, kao samostalne u bojama dekoracija ili međusobnoj kombinaciji, izgledaju vrlo profinjeno. Smeđe dekoracije mogu se kombinirati s dodacima zlatne ili bakrene, a plave s dodacima srebrne ili bijele.

Ljubičasta boja je postala popularna prošle godine, ali je i ove aktualna i poželjna u božićnom dekoriranju
Ljubičasta boja postala je popularna prošle godine, ali je i ove aktualna i poželjna u božićnom dekoriranju doma. Ljubičaste kuglice, dekoracije u biljnim ili životinjskim oblicima i lampice upotpunit će ugođaj i uklopiti vas u aktualne trendove dekoriranja. Osobito efektnim pokazat će se dekoriranje blagdanskog božićnog stola u ljubičastim nijansama. Osim dekoracijama, ugođaj upotpunite ljubičastim ubrusima, dekorativnim stolnjakom i čašama.

Uz ove hit boje, u standardnoj primjeni i ove godine će biti crvena, bijela, zlatna, srebrna, žuta i zelena. Ovo su vrlo naglašene boje, pogotovo kada se koriste u sjajnim izvedbama, pa je potrebno naći pravu mjeru njihove prisutnosti kako bi se izbjegli eventualni efekti kiča.

Tradicionalno kićenje božićne jelke i dekoriranje blagdanskog stola i ove su godine u trendu, pa ako se odlučite za ove klasične načine dekoriranja, nećete pogriješiti. Profinjenost i jednostavnost na tradicionalan način učinit će blagdansko ozračje doma posebnim.

Za one hrabrije, trendovi ostavljaju prostor za artificijelne božićne dekoracije. Ovo je osobito dobar način dekoriranja za sve kreativce, koji imaju dovoljno volje i vremena posvetiti se izradi neobičnih dekoracija, koje svojom maštovitošću i originalnošću privlače pažnju. Oblici, boje i značenja ovakvih dekoracija potpuno su individualizirani, tako da im aktualni trendovi po pitanju boja ili oblika ne postavljaju nikakve granice.

Dekoracije prirodnim granjem, elementima mrtve prirode poput šišarki i ostalih plodova i dalje su u trendu. Ovakvim načinom dekoriranja sigurno nećete pogriješiti. Čak i oni koji nisu ljubitelji božićnih dekoracija jer ih smatraju previše kićenim posegnut će za ovim 'prirodnim' načinom, koji unosi ugođaj vanjskog ambijenta u prostor.

Nezaobilazan dio u kreiranju blagdanskih ugođaja su ukrasne svijeće i lampice različitih boja. Boje lampica uskladite s bojama dekoracija. Efekt dekoriranja će biti bolji ako sve svedete na jednu ili dvije boje nego na mnoštvo njih. Ukrasne lampice s bijelom svjetlošću odlično se kombiniraju sa svim vrstama i bojama dekoracija, pa ih je stoga poželjno nabaviti.

Ukoliko želite imati jednostavnu i efektnu božićnu dekoraciju, odlučite se za bijelu jelku, bijele kuglice i lampice s bijelom svjetlošću. Efekte možete naglasiti detaljima u srebrnoj boji. Ovakva jelka će se odlično uklopiti u interijer u kojem prevladava bijela boja.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.