Obitelj i dom TRUDE SE OSTATI U FORMI

Muškarci su nakon razvoda zdraviji

  • Autor: tportal.hr
  • 13.12.2010 9:47:46
  • 13.12.2010 8:00:00

Iako razvod braka snažno pogađa muškarce, najnovije istraživanje pokazuje da im se nakon završetka braka zdravlje naglo poboljšava

Čini se kako je razvod za muškarca vrlo zdrav. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da muškarci nakon razvoda braka započnu voditi pomnu brigu o sebi pa je uočeno da većina njih redovito odlazi u teretanu. Razlog? Žele ostati u dobroj formi kako bi privukli novu partnericu.

Kako su otkrili znanstvenici, oženjeni muškarci više nemaju izazov, odnosno smatraju da više ne trebaju impresionirati ženu pa zapostavljaju brigu o tijelu. Međutim, zaboravljaju da izbjegavanje teretane i ostalih briga o tijelu mogu uzrokovati loše zdravlje.

Netom nakon razvoda muškarci su depresivni ali se, kako kažu stručnjaci, vrlo brzo oporavljaju i počinju voditi brigu o svome tijelu, a samim time i o zdravlju. Kod žena pak nije uočeno takvo ponašanje.

Inače, u istraživanju je sudjelovalo 9000 muškaraca i žena, a trajalo je osam godina. Ispitanici su redovno bili testirani, a posebno je u obzir uziman element zdravlja. Kako se pokazalo, taj se element nakon razvoda kod muškaraca mijenja nabolje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više