BEYONCÉ NA PISTI

Tajna modna revija Toma Forda napokon u javnosti

02.12.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Samo nekoliko tjedana od dolaska kolekcije Toma Forda u trgovine, fotografije s njegove revije koja je prije više mjeseci održana u najvećoj tajnosti napokon su dospjele u javnost

Revija ženske odjeće Toma Forda bila je obavijena velom tajne, a mediji su nagađali je li istina da će pjevačica Beyoncé dijeliti pistu s glumicama Julianne Moore i Lauren Hutton te mnogim slavnim manekenkama. Na kraju se pokazalo da su sve te glasine bile točne.

Na internetskoj stranici Harper's Bazaara pojavile su se fotografije zvijezda koje hodaju po pisti u svježim modnim idejama Toma Forda. Beyoncé se prošetala u mrežastim čizmama i večernjoj haljini s uzorkom pitona prekrivenoj šljokicama. Ekskluzivna tajna revija bila je toliko tajna da čak ni zvijezde nisu bile svjesne toga što ih čeka te večeri. Glumica Julianne Moore nije znala da će hodati po pisti pred samo 100 ljudi u publici dok nije stigla na reviju. 'Mislila sam da ćemo samo stajati u haljinama na nekom koktelu. Bila sam potpuno iznenađena kada mi je rekao da počnem hodati po pisti', rekla je Moore.

Četrdesetdevetogodišnji Tom Ford je u časopisu Harper's Bazaar objasnio svoj izbor manekenki te zašto je reviju obavio velom tajne. 'Žene koje su sudjelovale u mom showu nisu žene koje se mijenjaju iz dana u dan. One znaju tko su. To je ono što vas čini ikonom, otkriti ono što zaista jeste, što zaista volite, u čemu zaista dobro izgledate', rekao je Ford. 'Ne razumijem tu današnju potrebu da odmah sve vidite na webu nakon revije. Mislim da to ne služi mojim kupcima, koji su cijela poanta mog posla, već da se time okoriste samo novinari i modna industrija.'

Kolekciju su nosile zvijezde od 25 do 67 godina, koliko ima glumica Lauren Hutton, jer Tom Ford je osmislio za svaku generaciju ponešto. 'Stvarna odjeća za stvarne žene. Mislim da se moda ne treba mijenjati svakih pet minuta. Sviđa mi se odjeća koju možete nositi dug period vremena, deset, dvadeset godina, predati je u nasljeđe svojoj kćeri. Zašto kupovati vintage kad možete zaviriti u svoj vlastiti ormar?!', zaključio je Ford.