NIŠTA OD KREATIVNOSTI

Blijeda i neupečatljiva prva večer Dreft Fashion Weeka

25.11.2010 u 22:48

Bionic
Reading

Prva večer Dreft Fashion Weeka nije pokazala pretjerano inovativan dizajn, a najveća zvijezda očekivano je bio Louis de Gama

Prva večer DWFZ-a u zagrebačkom Hypo centru nije opravdala očekivanja. Svoje modele prvo su predstavili mladi dizajneri Iva Šimunović, Aba Tomičić, Zrinka Judi, Ana Ćurić, Ivan Kužminski, Jelena Aleksić i djevojke iz Ljubljane Erna Ostanek i Kristina Lovko.

Lous de Gama, Karim Bonnet, Zjena Glamočanin, Natalia Smogor, Lana JozićPogledaj cijelu fotogaleriju

Najzanimljiviju kolekciju pokazala je Jelena Aleksić koja se predstavila s naoko jednostavnim college lookom, kratkim hlačicama i košuljama. Koristila je zanimljive materijale, uglavnom kožu i svilu, koje je spretno kombinirala s kratkim hlačicama.

Vrijedna spomena je i mlada Slovenka Kristina Lovko koja je pokazala zanimljive haljinice, mladenačkog dizajna u stilu Diesela.

U drugom dijelu večeri predstavljena su poznatija dizajnerska imena, a jedna od glavnih zvijezda ovogodišnjeg DFWZ-a je londonski dizajner Louis de Gama koji je predstavio prozračne crne haljine od šifona. Zanimljiv pomak bili su kukičasti detalji na haljinama, kao i kukičaste haljine u stilu bakinih miljeića. Vidljiv je utjecaj londonskog high streeta na njegov dizajn, ali i kvaliteta izrade, jer su haljine lijepo padale. Ipak, opći je dojam da De Gama nije pokazao previše kreativan dizajn.

Još jedan strani dizajner, Parižanin Karim Bonnet, pokazao je nekoliko zanimljivih komada, uglavnom haljina, no njegove kolekcije su previše ekscentrične i uglavnom nenosive.

Zjena Glamočanin predstavila se orijentalnom kolekcijom i modelima izrađenim od VHS traka. Iako je pokazala zanimljiv dizajn i dobru izradu, kolekcija je uglavnom nenosiva.

Natalia Smogor predstavila se zanimljivom muškom kolekcijom od lana u bež i bijelim tonovima koja je odisala jahtaškim stilom.

Glavne zvijezde Lane Jozić ovoga puta bile su glumice Petra Cicvarić i Nera Stipičević, ali je sama kolekcija ostala nezapažena.