KRENULO MODNO LUDILO

Cijele noći čekali ispred H&M-a da se dočepaju Lanvina

24.11.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Sasvim očekivano dolazak najnovije doizajnerske kolekcije na police dućana lanca odjeće H&M izazvalo je veliku histeriju

U Parizu su tako kolone upornih šopingholičara satima strpljivo čekale na svoj primjerak Lanvinove kolekcije specijalno izrađene za H&M. Najuporniji kupci svoje su pozicije ispred dućana zauzeli još u noći uoči lansiranja kolekcije, a u 9 sati kada su dućani otvoreni nastupio je pravi stampedo koji su zaštitari uspješno kontrolirali zahvaljujući šarenim narukvicama podijeljenim kupcima u redu, a na kojima je jasno naznačeno vrijeme kada su na redu za ulazak u dućan. Stotine žena i tek pokoji muškarac nahrupili su u dućane kako bi se dočepali svog primjerka dizajnerske odjeće.

'Doputovala sam ovdje prije pet sati ujutro iz Batha. Smrzla sam se, ali zbilja je vrijedilo. Zadovoljna sam šopingom', rekla je Emily Churchill (20), studentica koja nije željela propustiti početak prodaje Lanvinove kolekcije za H&M u Londonu. Iz H&M-a su se pohvalili vrlo uspješnom prodajum, veći dio kolekcije bio je rasprodan već za nekoliko sati, no police se ponovo pune.

Kolekciju koja se sastoji od 80 dizajnerskih komada potpisuje Lanvinov glavni dizajner Alber Elbaz. Njegove kreacije za Lanvin inače dosežu cijenu od dvije do osam tisuća kuna po komadu, dok su kreacije za H&M znatno jeftinije i ne prelaze 1000 kuna koliko primjerice košta žuta mini haljina na jedno rame.