HRVATSKI TOP MODEL

'Dirala me kao muškarac, bilo mi je predivno'

21.11.2010 u 22:22

Bionic
Reading

Berlinska avantura bila je kobna za Elu i Anđelu koje su nakon puno izazova i teških zadataka koje su ih dočekali u glavnom gradu Njemačke morale napustiti show

Pet preostalih kandidatkinja poslano je na zadatak u Berlin gdje ih je dočekalo mnogo zahtjevnih izazova. Djevojke su prvo na brodu morale pokazati streetwalk, hod koji je nešto opušteniji od klasičnog catwalka. Sljedeće na redu bilo je snimanje kraj ostataka Berlinskog zida, a djevojke su se nemalo iznenadile kada su vidjele tko im je partner za snimanje. Pred njima se pojavio transvestit Mathaina s kojim su morale pozirati odjevene kao muškarci. S umjetnim brkovima na licu i u muškim odijelima, djevojke su se više-manje bezuspješno pokušavale uživjeti u ulogu muškarčine pored živahnog Mathaina koji ih je pokušavao 'motivirati' pipkanjem. 'Dvije sekunde me drpala i ostala sam paf', rekla je Anđela nakon snimanja. Na snimanju se najbolje snašla Rafaela, što je potvrdio i sam Mathaina: 'Iznenadila me, bila je muškarac, dirala me kao muškarac, bilo mi je predivno.'

Idućeg dana djevojke je dočekao novi zadatak. U staroj napuštenoj dvorani morale su nositi avangardne kreacije izrađene od aluminijske folije. Tako obučene djevojke prilično su se dobro snašle, iako su se cijelo vrijeme trudile da neobični modeli ne spadnu s njih. 'Niste bile loše, ali neki dizajneri bi dobili ospice zbog ovakvog nošenja, neki honorari ne bi bili isplaćeni. Ali, možda su ponekad i sami dizajneri krivi zato što to krivo montiraju', komentirala je Tihana.

Nakon obavljenog zadatka djevojke su poslane na modni casting kod dizajnerice Patricije Schmidt koja je od njih zatražila da glume Alisu u zemlji čudesa i hodaju prirodno, kao da su na zabavi. Za neke je djevojke zadatak bio pretežak i nisu se nikako mogle uživjeti u ulogu, za razliku od Rafaele i Andreje koje je dizajnerica izabrala da nose njezinu kolekciju na privatnoj zabavi. Odjevene u Patricijine neobične kreacije, djevojke su hodale po njezinom stanu i družile se s gostima, među kojima su se nalazili pripadnici društvene kreme Berlina.

Ni idući zadatak nije bio ništa lakši. Djevojke su trebale pokazati kako se snalaze pred kamerama. Rečeno im je da će ići na snimanje jedne popularne njemačke emisije, a u studiju ih je voditelj prozvao i pozvao pred kamere. Postavljao im je pitanja od kojih su neka bila prilično intimna. Na pitanje što misli o krupnijim modelima, Anđela se potpuno zbunila i počela nerazumljivo mucati. Engleski joj je bio vrlo slab i voditelj je kasnije komentirao da definitivno mora ići na poduku iz engleskog jezika. Rafaelu i Andreu pohvalio je za elokventnost i dodao da je intervju s njima sličio pravom razgovoru.

Za kraj berlinske avanture, djevojke je dočekao još jedan zadatak. Morale su se predstaviti u modelima berlinske dizajnerice poznate po nekonvencionalnim kreacijama. Curama je to bio pravi izazov budući da nisu sve bile zadovoljne onim što su nosile. Prva je pred žiri izašla Ela. 'Meni je ovo bilo pregrozno,čini mi se da ti se gadi ovo što nosiš', komentirao je njezin izlaz Saša, no za sliku na kojoj pozira s transvestitom njegov je komentar bio puno pozitivniji. Pohvale za sliku, ali i za hod po pisti dobila je Rafaela, dok se Andrea nije dobro snašla na snimanju. Žiri ju je suočio i sa svađom koju je imala s Nikolinom koja ju je optužila da je na snimanju pokupila njezine fore i tako dobila casting. Andrea im je zatim objasnila da Nikolina nije u pravu, već da je ona dovoljno maštovita da sama smisli svoje fore.

Nakon prvog stajlinga, djevojke su se presvukle i ponovo izašle pred žiri. Anđela je ovaj put dobila kritike na račun svog izgleda jer je u ovoj kreaciji došlo do izražaja da nije dovoljno smršavila. Kritike zbog kilaže dobila je i Ela koja je od početka showa dobila par kilograma. 'Normalno da jesam kad se u kući samo izležavamo i papamo', komentirala je kritike Ela. Nikolina je pak dobila kritiku zbog manjka samopouzdanja, no sama je zaključila da je ipak očvrsnula od početka showa.

Uslijedio je trenutak odluke. Rafaela je dobila pohvale od Vanje koja joj je rekla da je jedna od favorita u showu, te je poslala u finale. Ela je također bila jedna od favorita, no žiri je zbog njezinog ponašanja i nezainteresiranosti ipak zaključio da nije zaslužila završiti u finalu. Više sreće imala je Nikolina koja je, osim prilike da ide u finale, dobila i puno pohvala od žirija na račun svog napretka, ali i izgleda. I Anđelu je Vanja pohvalila zbog napretka tijekom showa, no to joj nije bilo dovoljno da ide dalje. Priliku da se bori u finalu dobila je i Andrea.

Andrea, Nikolina i Rafaela iduće će se nedjelje boriti za titulu hrvatskog top modela.