NEW YORK FASHION WEEK

Barbie proslavila 50. rođendan vlastitom revijom

15.02.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Legendarna lutkica Barbie, usprkos svojoj savršenoj liniji i ljepoti, tek se u svojoj 50. godini dočepala modne piste. Barbi je debitirala na New York Fashion Showu

Najveća dizajnerska imena, njih 51 među kojima i Calvin Klein, Donna Karan, Tommy Hilfiger, Diane Von Furstenberg i Marchesa, povodom 50. godišnjice postojanja lutke Barbie izradili su posebne modele za ovu posebnu damu.

Ružičasta scena, slika Barbie, ružičasta kuća iz snova i ružičasti automobil, uz glasni signal na srcolikom monitoru označili su da se legendarna lutka budi i dolazi, otvorili su modni show prikazan u sklopu Njujorškog tjedna mode.

Ružičasti zastori su se razmaknuli i na scenu je izišao model odjeven u crno-bijeli kupaći kostim, upravo onako kako je bila odjevena prva lutkica Barbie.

Scenom su se zatim izmjenjivali modeli 51 dizajnera koji su sudjelovali u odavanju počasti ovoj plavuši. Dizajneri su, svaki na svoj način, odjenuli Barbie.

Čak se i Ken pojavio na pisti kako bi podržao svoju dugogodišnju družicu.

Procjenjuje se da je, otkad Barbie postoji, diljem svijeta prodano više od jedne milijarde primjeraka ove popularne lutke. Proizvođač lutke Barbie, Mattel, tvrdi da se svake minute u svijetu prodaju tri primjerka.

Proslava 50. godišnjice Barbie lutke nastavit će se i u sklopu Londonskog tjedna mode koji počinje u petak.