USUSRET REVIJAMA

Iva Balaban žuri na Dreft Fashion Week

16.11.2010 u 07:37

Bionic
Reading

Jubilarno 15. izdanje Dreft Fashion Weeka donosi nekoliko novosti, od promjene mjesta događanja revija, do promjene vodstva u organizaciji, a iznenađenje i novo zaštitno lice kampanje Iva Balaban

Iva Balaban odabrana je kao zaštitno lice jubilarnog 15. Dreft Fashion Weeka Zagreb koji će se po prvi put održati u prostorima Hypo centra. 'Nju smo odabrali jer predstavlja određeni lifestyle koji odgovara modnim događajima, dočarava što moda predstavlja mladoj, užurbanoj i urbanoj ženi', objasnila je novopečena direktorica DFWZ-a Sarah Josipović predstavljajući novo izdanje ove najstarijeg domaćeg modnog tjedna. Kao zaštitno lice Iva je snimila i kratki najavni spot za kampanju pod nazivom 'Gdje žuri Iva', a odgovor na to pitanje sada je svima poznat, Iva žuri na DFWZ.

Gdje žuri Iva

Osim najavnog spota, na pressici u hotelu Palace predstavljeni su i dizajneri koji će od 25. do 27. studenog na modnoj pisti u Hypo centru pokazati svoje kolekcije za nadolazeće proljeće i ljeto. Među njima su ove sezone Toni Rico, Ivana Popović, Zjena Glamočanin, Natalia Smogor, Lana Jozić, Vedrana Šehagić, Iva Karačić, Marta Buzolić, Ana Ćavar iz Artiđana, Marina Prevolšek, Mara Miloglav i drugi, a kao i prošlih godina, DFWZ u sklopu Pret-a-Designa predstavit će se mladi dizajneri. Od stranih dizajnera svoj su dolazak potvrdili Ada Zanditon, Bryce Aime i Louis de Gama iz Londona, Karim Bonnet iz Pariza, Marie St. Pierre iz Montreala i Victor de Souza iz New Yorka, koji je surađivao i na kostimografiji za film 'Seks i grad', a čije kreacije odijevaju zvijezde poput Rihanne, Lady Gage, Beyonce, Jessice Biel.

Posljednje večeri DFWZ-a predstavit će se Ivana Popović koja je u svom poznatom stilu najavila kolekciju. 'Radila sam sa skupim materijalima, no onda sam sve zalila kiselinom, tako da je to jedna destruktivna kolekcija, ne znam kako ću je pokazati kad sam je uništila', objasnila je Ivana i dodala da će se kolekcija, ako ništa drugo, moći pogledati na njezinim službenim internetskim stranicama.

Nakon revijalnog dijela DFWZ-a već tradicionalno će se održati i Fashion buvljak. U Avenue Mallu će se 4. prosinca moći nabaviti dizajnerska odjeća po izuzetno povoljnim cijenama, a sav prihod namijenjen je udruzi 'RTL pomaže djeci'.