QUELLE FASHION.HR

Nives Celzijus i Julija Timošenko na reviji u Varaždinu

14.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Osim revija petero poznatih kreatora, najviše pažnje na drugoj večeri velikog modnog događanja Quelle Fashion.hr dobila je Nives Celzijus

Velikih zvijezda na drugoj večeri Quelle Fashion.hr-a gotovo da i nije bilo pa je svu pažnju fotoreportera uživala Nives Celzijus koja je sa zanimanjem iz prvog reda pratila događanja na modnoj pisti. Nives je došla podržati svoju prijateljicu dizajnericu Natašu Kos čiju je cijelu kolekciju navodno već kupila prije same revije.

Osim Nataše Kos, svoje kolekcije za sezonu jesen/zimu 2009/2010. predstavili su Igor Galaš, Etna Maar, Stjepan Čuka i Amarie za Dove čije su manekenke, gospođe u najboljim godinama, pobrale najviše simpatija.

Nataša Kos
predstavila se modelima inspiriranim Indijom i tradicionalnim indijskim plesom zvanim kathak. Spoj tradicionalne inspiracije i suvremene izvedbe u ovom slučaju urodio je plodom, a na pisti su se smjenjivale unikatne haljine od svile i kašmira u tonovima plave, crvene i zlatne boje, upotpunjene modernim kožnatim jaknicama i tradicionalnim indijskim nakitom i accessoirima sve zajedno pod nazivom INDIAavantgarde.

Kroz dvadesetak prikazanih modela, Igor Galaš propitivao je volumen i proporciju uz kombiniranje high-tech tkanina i pletiva. Prikazana kolekcija pokazala je da je Galaš, ne samo ostao vjeran svom modnom izričaju, nego da ga je sustavno proučio i podigao na novu razinu.

Nit vodilja dizajnerice Etne Maar jest Julija Timošenko, čelična lady novog doba. Manekenke su prošetale pistom s prepoznatljivom 'pletenicom Timošenko' odjevene u voluminozne haljine, izrađene od pletiva u koloritima: ljubičaste, bijele i crne boje. Skulptura - kao glavna tema kolekcije razrađena je u suradnji s kiparicom Zdenkom Gugić, koja je za ovu priliku dizajnirala specijalan nakit od inoksa koji je poslužio kao sastavni dio same odjeće.

Mladi dizajner Stjepan Čuka kolekcijom naziva Black Alert pokazao je muškarca koji ima hrabrosti za rušenje društvenih normi uz pomoć odjeće. Militarističke košulje u kombinaciji sa slojevitim hlačama, tamne nijanse denima ukomponirane s odjevnim predmetima od vune, vratile su vrijeme Sex Pistolsa i engleske ulične mode.

Kraj druge revijalne večeri obilježila je revija koja je nastala kao rezultat kolaboracije jedne od najpoznatijih i najomiljenijih dizajnerica u Hrvatskoj, Ane Marije Brkić - Amarie i tvrtke DOVE. Manekenke u najboljim godinama nosile su mini-kolekciju crnih svilenih koktel-haljina. Prikazane kreacije svojevrsna su retrospektiva njezina rada, u kojem je dizajnerica reproducirala, prilagodila i inovirala po jedan najdraži komad iz svojih prijašnjih kolekcija.