Moda i ljepota JUBILARNO PETO IZDANJE

Modni ormar otvoren izložbom studenata TTF-a

  • Autor: tportal.hr
  • 10.11.2010 17:18:16
  • 5.11.2010 12:00:15

Jubilarno peto izdanje Modnog ormara započelo je izložbom radova studenata TTF-a, ADU-a i gostiju u Centru za dizajn HGK

Na izložbi postavljenoj u galerijskom prostoru Centra za dizajn Hrvatske gospodarske komore predstavljeni su radovi, nastali su sklopu kolegija kreiranje tekstila, modna ilustracija, likovno projektiranje tekstila i kostimografija, studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Radove su izložili autori nakita i cipela koji predstavljaju novootvoreni studij dizajna cipela i modnih dodataka. Također su predstavljeni finalisti natječaja za modnu fotografiju Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu te predstavnik produkt-dizajna. Cilj je izložbe, koja se održava pod pokroviteljstvom HGK, pružiti potporu mladim talentiranim dizajnerima te promovirati hrvatski modni dizajn.

Projekt Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Modni ormar strukovno je natjecanje studenata TTF-a koje se uspješno održava već petu godinu i primjer je promocije uspješnog dizajna budućih dizajnera. Riječ je o jedinom strukovnom modnom natjecanju u Hrvatskoj čije sudionike ocjenjuje međunarodni žiri sastavljen od profesora, dizajnera i umjetnika iz Velike Britanije, Francuske i Belgije.

U okviru Modnog ormara, od 4. do 25. studenog održavat će se razne prezentacije, izložbe i radionice, a vrhunac će biti natjecanje studenata TTF-a koje će se održati u legendarnoj zgradi na obali Save, zagrebačkoj Kockici u četvrtak 11. studenog. Dan kasnije, u petak 12. studenoga, svojim će se radovima predstaviti i njihovi već afirmirani kolege, među kojima su Nada Došen, Igor Dobranić, Zoran Mrvoš, Tomo Jerčić, Milena Rogulj, Stjepan Čuka, Sanja Jakupec, Jasmina Bolanča, Etna Maar, Artiđana, Ivana Valdec te Tanja Bedeković.

Program 5. Modnog ormara
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više