SAMO ZA DOBROSTOJEĆE

Otkrivena nova linija za H&M

02.11.2010 u 19:09

Bionic
Reading

Francuska modna kuća Lanvin otkrila je kolekciju koja u lanac trgovina H&M stiže 23. studenoga: prosječna cijena je 1.700 kuna po dizajnerskom komadu

Lanac jeftine odjeće odabrao je Lanvin, francusku modnu kuću i jedan od najutjecajnih brendova 21. stoljeća, za novu suradnju.

Nakon mjeseci teaseara, cijela kolekcija konačno je otkrivena. Međutim, uz prosječnu cijenu od 1.700 kuna po komadu, vjerojatno će si samo rijetki posjetitelji H&M-a moći priuštiti takav luksuz. Najniža cijena haljina je 900 kuna, a 48 komada glamurozne kolekcije u 200 trgovina diljem svijeta stiže 23. studenoga. Za kreacije su zaduženi Lanvinovi dizajneri Alber Elbaz i Lucas Ossendrijverzadužen za muške kreacije.

'Što luksuz danas predstavlja? Kako možemo prenijeti njegovu bit široj publici?', postavio je pitanja dizajner Alber Elbaz.

'Svijet oko nas radikalno se mijenja, a dizajnerski rad obično je ograničen na vrlo usku publiku. Upravo zbog toga kolekcija za H&M nastoji prevesti san o glamuru širim krugovima', napomenuo je.

Brend Lanvin utemeljila je 1989. Jeanne Lanvin, a umjetnički direktor Alber Elbaz ondje je od 2001. i zaslužan je za procvat te modne kuće.