HRVATSKI TOP MODEL

'Morala sam se tući s Vanjom, ali nije mi išlo'

24.10.2010 u 21:00

Bionic
Reading

Mrtva žaba u koferu, naguravanje i dernjava, satovi glume, poziranje u jutenim vrećama i prva prava profesionalna snimanja samo su dio izazova s kojima je deset kandidatkinja bilo suočeno u četvrtoj epizodi showa Hrvatski top model

Anita kao Sharon Stone

Deset kandidatkinja iskrcalo se na Brijunima gdje ih je odmah po dolasku dočekao zadatak da pronađu crkvu Sv. Marije. Nakon što je lokacija pronađena djevojke su morale savladati osnove glumačkog treninga u čemu ih je pomogla instruktorica glume koja ih je naučila kako savladati tremu i lakše se uživjeti u ulogu koja se od njih očekuje na snimanju. Isprva zadatak nisu shvatile ozbiljno, sve im je bilo smiješno i nisu se mogle opustiti. No nakon što su odabrale glumačke vježbe i emocije koje žele naučiti izražavati, prihvatile su izazov i uživjele se u svoje uloge.

Zatim ih je dočekala urednica ženskog časopisa Gala, Ninna Lara Vidaković koja im je zadala izazovan zadatak nakon kojega će jedna od njih dobiti posao i fotografirati Galu. Morale su u jutenoj vreći pozirati kao da su odjevene u neku glamuroznu kreaciju. Anđela je bila prva i nije se baš najbolje snašla, jer nije razumjela zadatak. Anita se je pokazala sjajna u tom zadatku, baš kao i Iva, no ipak se je Mada uspjela izboriti za nagradno snimanje.

Razočarane mladenke

Idućeg dana dočekao ih je Saša Joka koji im je objasnio njihov idući zadatak u kojem će im itekako dobro doći ono što su naučile na satu glume. Trebale su se dokazati kao razočarane mladenke koje plaču za odbjeglim mladoženjom. 'Nikolina ima sjajnu emociju', rekla je Tihana, zadovoljna njenim obavljenim zadatkom. Sašu Joku oduševile su pak Andrea i Mada koja su pokazale da su dobro svladale satove glume.

Rafaela je najbolje obavila ovaj zadatak i time dobila priliku da se s Madom vrati u Zagreb. Madu je u Zagrebu dočekalo snimanje za Galu pod budnim okom Vanje Rupena, urednice Gale i fotografa Damira Hoyke. Snimanje i stajling oduševili su Madu koja se je odlično uživjela u ulogu. 'Mada je bila kao prava lavica, u nekim trenucima čak me podsjetila na mene', komentirala je zadovoljno Vanja. Rafalela je za to vrijeme uživala u šoping s bonom koji je zaslužila kao najbolja 'tužna manekenka'. U šopingu joj je pomogla Mada.

Ostale kandidatkinje za to su vrijeme pakirale kofere i spremale se napustiti Brijune, no prije toga Tihana im je zadala zadatak u kojem su se trebale uživjeti u ulogu filmskih diva i međusobno se snimati. Djevojke su iz svojih kofera izvukle odjeću koja ih je 'pretvorila' u dive koje su same odabrale. Sofia Loren, Vlatka Pokos, Angelina Jolie, Brigitte Bardot, Sharon Stone, Winona Ryder, Nina Morić samo su neke od slavnih žena koje su djevojke pokušale utjeloviti. Zadatak im se jako svidio pa su cure oduševljeno prionule međusobnom poziranju i snimanju. Tihana je pak bila jako zadovoljna obavljenim zadatkom, no samo jedna je mogla biti najbolja, a to je ovaj put bila Anita koja je utjelovila Sharon Stone.

Mrtva žaba u koferu

S Brijuna se ekipa ponovo se vratila u Zagreb. Nakon što su djevojke međusobno podijelile dojmove, Rafaela im je otkrila da je nakon povratka s Brijuna u svom koferu pronašla mrtvu žabu. Djevojke su bile šokirane, ali su uglavnom sve sumnjale na Deni koja je pokušala objasniti da je žaba vjerojatno sama došla u kofer.

Uslijedio je zadnji ovotjedni zadatak. Djevojke su morale same kreirati svoje odjevne predmete uz pomoć bijele tkanine i užeta. Neke su bile jako zadovoljne zbog prilike da pokažu svoju kreativnost, a neke nisu znale što bi pokazale. No to nije bilo sve, osim kreacija djevojke su na pisti morale pokazati i različite emocije. Anita se nikako nije mogla uživjeti u bijes, pa ju je Vanja izazvala. Došlo je i do fizičkog naguravanja, no Anita nikako nije uspjela pokazati traženu emociju. 'Morala sam se tući s Vanjom, ali nije mi išlo, smijalo mi se stalno', priznala je zatim Anita. I Kristina je imala problema s uživljavanjem, no jednostavno nije išlo, čak ni nakon Vanjine intervencije i deranja na nju.

Predstavila se je zatim i Rafaela koja je dobila pohvale za svoj stajling. Nakon toga priznala je žiriju da ima problema u kući da je i našla mrtvu žabu u koferu. Ispričala im je sve o tome, a žiri je zatim Deni suočio s pitanjem je li možda baš ona stavila žabu u Rafaelin kofer, no ona je uporno odbijala priznati da je ona kriva i rekla je da će sama pronaći pravog krivca.

Deni se oprostila od natjecanja

Došao je zatim i trenutak odluke da jedna djevojka napusti show. Nikolina je za dlaku izbjegla odlazak iz emisije, no ipak su joj dali novu šansu. Rafaela je pak proglašena pobjednicom ove emisije. Anđela i Deni zajedno su izašle pred žiri što ih je zbunilo, no Vanja im je zatim objasnila da će samo jedna od njih nastaviti dalje. Izbor je pao na Anđelu, a Deni se je morala oprostiti od daljnjeg natjecanja. 'Ispala je na opće čuđenje svih djevojaka, što pokazuje koliko one imaju krivu predodžbu o svijetu mode i svemu što ih čeka, jer Deni definitivno nema uvjete za to', zaključio je Saša Joka.