NOĆ HRVATSKIH DIZAJNERA

Održan prvi hrvatski Fashion's Night Out

23.10.2010 u 04:57

Bionic
Reading

Po uzoru na njujorški Fashion's Night Out, u samom centru Zagreba održano je prvo cjelovečernje modno događanje posvećeno prodaji odjeće hrvatskih modnih dizajnera

ALDUK, Aleksandra Dojčinović, Boudoir, Charlie design, ELFS, Etna Maar, Hippy garden, IK studio, LINK by Ogi, LUKA, MAK, Renata Svetić - SVE i Zigman neka su od najjačih imena hrvatskog modnog dizajna, a po prvi put okupila su se u Noći hrvatskih modnih dizajnera powered by Dreft, održanoj u petak na raznim lokacijama u centru Zagreba.

Večer je započela svečanim otvaranjem u prostorijama Galerije Karas, gdje su svoje kreacije izložili dizajneri Aleksandra Dojčinović, Ivan Alduk i Juraj Zigman, a slijedio je program kod svakog pojedinog dizajnera. Popularni dvojac Elfs u svojem je dućanu napravio pravi tulum. Uz mnoštvo balona i treštanje narodnjaka, prijatelj i klijent brenda Neven Ciganović načeo je tortu napravljenu posebno za tu priliku i ukrašenu prepoznatljivim dizajnom Elfsa. 'Kod nas je uvijek veselo, ali večeras smo zbog ove manifestacije napravili posebnu atmosferu. Drago nam je da se odazvalo tako puno ljudi, a neki su danas već dolazili i rezervirali stvari za večeras, kada sve modele prodajemo po sniženim cijenama, što je baš simpatično', otkrili su nam dečki iz Elfsa.

Posebno dobrom prodajom pohvalila se i dizajnerica Loredana Bahorić, koja je svojim klijenticama ponudila posljednju kolekciju Charlie, a ovom prilikom atelje je dijelila sa sinom Tomislavom, koji je nedavno na Cro-A-Porteru predstavio svoju liniju za muškarce. Sestre Boudoir otkrile su pak da ne očekuju neku preveliku prodaju od te jedne večeri, ali su dodale da će na taj način za njih čuti neka druga vrsta publike, neki kupci koji prije nisu kupovali u Boudoiru.

Svaki dizajner smislio je svoj način predstavljanja brenda, tako je Ogi Antunac organizirala tombolu, Etna Maar je pripremila kuhano vino i dovela džez bend, a Hippy Garden razne vrste domaće rakije i belgijske praline punjene ličkom rakijom, čime su počastili stalne kupce, ali i nove poklonike svog brenda.
 
Iako je to prva takva manifestacija, i dizajneri i kupci bili su zadovoljni. 'Mislim da je ovo baš super ideja. Klijentice mi zbog pretrpanog rasporeda često dolaze navečer, tako da je vrijeme idealno, a nekim kupcima, koji možda inače neće doći u dućan, ovo je idealna prilika da vide što nudimo', rekla nam je dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je ponudila hvaljenu kolekciju predstavljenu na posljednjem Fashion.hr-u.
Kako je motiv organizacije ovakve večeri prvenstveno prodaja, dizajnere smo pitali kako je ona išla, čime su neki bili više, a neki manje zadovoljni, ali svi su se složili da je pohvalna svaka nova inicijativa za promicanje i potporu hrvatskog dizajna. To je ujedno bila dobra prilika za druženje s klijentima u neformalnom ambijentu i, naravno, za promoviranje brendova.

Noć hrvatskih modnih dizajnera došle su podržati i mnoge poznate osobe, kao što su plivač Gordan Kožulj, glumica Leona Paraminski, stilist Neven Ciganović, glumica Lucija Šesto, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i mnogi drugi.