OBORITE PARTNERA S NOGU

Kako se obući za prvi spoj

12.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Prvi dojam puno znači, pa ako vam je stalo do uspjeha, svakako biste se trebali potruditi i dati maksimum od sebe

Kažu da prvi dojam o nekom stvaramo na prvi pogled, odnosno u prvih 90 sekundi do četiri minute. Za stvaranje prvog dojma važni su mnogi faktori, a jedan od njih svakako je i odjeća. Ono što nosite na sebi šalje snažnu poruku o vama, zato ako želite ostaviti najbolji mogući dojam o sebi, potrudite se oko odabira odjeće za prvi sudar.

Iako nema pouzdanih pravila kako biste se trebali obući da prvi spoj u potpunosti uspije, pokoji modni savjet i malo zdravog razuma može poslužiti.


Prvo pravilo za prvi sudar je - 'manje je više'. To doduše ne znači što manja majica i što kraća suknja. Pokušajte ne pretjerati, što bi vam se lako moglo dogoditi u pokušaju da date sve od sebe. Ako izgledate prenapadno ili pak kao da ste cijeli dan proveli pred ogledalom isprobavajući sve moguće i nemoguće kombinacije, poslat ćete poruku da vam je jako stalo jer već odavno niste bili na spoju. Osim toga, mnogi muškarci zaziru od žena koje izgledaju kao da su im odjeća i izgled na prvom mjestu. Znate onu staru Ljubav ide kroz želudac, pa će mnogi dečki biti skloniji malo manje dotjeranoj curi koja ima interese i izvan ormara i dućana.

Ni preopušten izgled nije dobar. Trenirka, ma koliko skupa bila, ne šalje dobru poruku. Barem za prvi spoj navucite nešto 'formalnije', već i traperice će biti dovoljne. Traperice su i inače najsigurnija varijanta koja prolazi gotovo u svakoj prilici, osim, naravno, ako je na rasporedu za vaš prvi sudar neki vrlo skupi luksuzni restoran.

Ako su vam apetiti ipak manji, pa planirate neki 'prosječniji' restoran ili samo kafić, onda će traperice biti pun pogodak, ali neka budu neke novijeg datuma, po mogućnosti nepoderane i nepohabane.

Prvi izlazak s osobom koja vam se sviđa sam po sebi je stresan, pa vam ne treba dodatna briga oko neudobne odjeće i cipela. Jest da želite izgledati sjajno, ali možda da ipak preskočite nove neprovjerene cipele, kako zbog njih ne biste morali preskočiti romantičnu šetnju.

Na prvi spoj nikako nemojte doći odjevni kao za poslovni sastanak. Prvi spoj to jednostavno nije. Formalna poslovna odjeća dat će dojam da vam je posao uvijek na prvom mjestu i da zapravo nemate vremena za ljubavnu vezu. Osim toga, time odašiljete i poruku da ste prilično dosadna osoba koja nema mašte za opušteni provod i slobodno vrijeme.

Budući da žene 'imaju oko' za detalje, pazite na boje i dezene koje ste iskombinirali na sebi. Radije obucite neku sigurnu jednobojnu kombinaciju tamnih boja.

Ako se nadate nježnim zagrljajima, nije loše da razmislite o nekoj tankoj vesti od kašmira ili merino vune ili o sakou od samta. Pokažite joj da imate i nježniju stranu i šanse da vam padne u zagrljaj bit će veće.

Ipak, vi ste muško, pa je red da pokažete i svoju 'grublju' stranu. Tu će vam, među ostalim, pomoći boje. Plava je tipična muška boja, no ne trebate zazirati ni od toplih boja koje stvaraju dojam vedrine i otvorenosti.

ŽENE
- Manje je više. Želite izgledati dotjerano, a ne jeftino.
- Stavite diskretan nakit, tek će rijetki razumjeti ekstravagantne detalje.
- Previše trendi look nije dobra ideja. Možda bi vaša prijateljica bila ljubomorna na vašu kombinaciju, ali bi se vaš potencijalni budući mogao preplašiti.
- Između Meg Ryan i Madonne, izaberite Meg. Nježni ženstveni look pali kod većine muškaraca.
- Zaboravite lak za kosu. Izgleda previše kruto na kosi, loše miriše, a i vaš bi se muškarac mogao naći u čudu kad pokuša dotaknuti kacigu na vašoj glavi.

MUŠKARCI
- Pravilo 'manje je više' vrijedi i za vas, bilo da je riječ o aftershaveu, nakitu ili natpisu na vašoj majici.
- Tetovaže diskretno smjestite ispod dugih rukava, pokazat ćete ih drugi put.
- Ako inače ne nosite odijelo nemojte ni pokušavati glumiti da vam je udobno u njemu. One to vide.
- Nemojte pokušavati impresionirati je svojim znanjem o modi, osim ako zaista niste u tome sigurni, zato radije preskočite suviše trendi stvari.
- Ma koliko vam udobne i drage bile, iznošene cipele ne dolaze u obzir. Ženama su cipele važne.

Ma što obukli za prvi spoj, najvažnije je ipak da se u tome osjećate ugodno i opušteno jer ćete se tek u tom slučaju moći u potpunosti posvetiti osobi preko puta vas. A onda, tko zna, možda se već sutra ponovo nađete u problemu što obući za drugi spoj.