TRENDOVI

Što ove jeseni morate imati u ormaru

11.11.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Sve moguće boje koje ste mogli upiti na seoskom imanju tijekom jeseni preslikane su na ovojesenske odjevne komade. Poželjno je da u svakom trenutku izgledate kao da idete, bojama i starinskim materijalom stopljeni s prirodom, tumarati barama i hvatati svježi zrak

Tvid, samt, moher i, naravno, karirani uzorak krasit će sve vaše ovojesenske krpice od glave do pete.

Suknje
imaju falde u struku, a najtraženiji porub i suknjica i haljina ove će jeseni definitivno biti onaj ispod koljena. Tako nam diktira većina svjetskih dizajnera, a na pistama su pokazali da i ta dužina može biti zanimljiva i čak seksi.

Što se tiče hlača, nosi se ravni, cigareta kroj, jahaće hlače, a Kenzo je pokazao i mrkva kroj. Vrijeme je, ako niste, da zavolite dužinu hlača do iznad gležnjeva. I hlače su, osim u raznim nijansama smeđe boje, karirane ili pepita uzorka i sve su nešto višeg struka. Jesen će obilježiti i mnoštvo gumba, bez obzira na to je li riječ o vojničkom ili, kad smo već kod prirode, o lovačkom stilu. Čak i elegantne hlače znaju imati sa strane našivene gumbiće, sve do koljena.

Prsluci
su must-have, osobito oni od brušene kože, podstavljeni umjetnim krznom. Ralph Lauren nije se libio pokazati ni dugi, pravi krzneni prsluk.

Prsluci se također mogu nositi ispod kaputa i tada smiju biti od laganijih materijala. Nose se uz jahaće hlače i štucne, na što ide i karirani kaput, kao što je odlično zamislio Dior. Karirane kapute na piste izbacili su još i Tommy Hilfiger, Chanel, Paul Smith, a Kenzo i Fendi su skloni i pepita uzorku.

Kaputi neka vam ove jeseni budu malčice preveliki, naoko, naravno, u boji devine dlake ili karirani. Nose se i goleme, što kraće, što duže, često i asimetrične, duge pletene veste.

Pelerine su ove jeseni apsolutni hit, pokazali su brojni dizajneri, i one su u boji devine dlake, često karirane. Također, ne morate izbjegavati avijatičarske jakne s ovratnikom od umjetnog krzna jer su vrlo in.

Jednako tako, rukavice su važan modni dodatak. Za dan, za večer, za vožnju, za istraživanje prirode. Smiju sezati sve do ramena, Hermes je takve jedne crne kožne na pistu poslao uz odličnu smeđu moher haljinu i smeđi prsluk s crnim kožnim rubovima i remenom.

Nose se i dalje gležnjače od brušene kože s nešto višom petom, ali za 'idem u prirodu' look definitivno ćete posegnuti za visokim, kožnim, ravnim čizmama, klasične 'muške' cipele, tzv. brogues.