MANEKENKE O 'TOP MODELU'

Model se ne postaje plesom oko šipke!

19.10.2010 u 08:00

Bionic
Reading

U 'Hrvatskom top modelu' djevojke su dosad morale predati mobitele, plesati oko šipke u korzetima, podvrgnuti se makoveru, a naslušale su se i neugodnih komentara na račun frizure ili kilograma. Jesu li baš takvi modni počeci, upitali smo naše poznate manekenke

Aleksandra Grdić

'Sve je to malo prestrogo, nema prave dinamike, očekivala sam više zezancije, jer je to ipak reality show. Iskreno, onaj ples oko šipke nisam uopće skužila, gdje je tu poanta i što time žele poručiti, jer to nema veze s poslom modelinga, nego, eto, da se zabavi nacija. Isto tako je bilo tužno gledati kako te mlade cure u badićima pred tisuću ljudi hodaju pistom u samom centru Zagreba, zbunjene kao da ne znaju što se događa', rekla je za tportal.hr Aleksandra Grdić

Naglasila i kako su cure premlade da bi ih se tako rigorozno tretiralo, njima treba uliti samopouzdanje i naučiti ih poslu, a ne od svega, poput scene s piercingom, praviti preveliki bauk.

Što misli Ivana Ergić? 'Možda sam ja imala sreće, ali nisam imala loših iskustava kakve prolaze cure u emisiji. Dovedene su u situacije kojih baš i nema u modnom svijetu, niti kod nas, pa čak ni vani. Uz sve su malo i prestrogi i neugodni', rekla je Ivana. Nju, kaže, nikada nisu tjerali da se šiša, niti da mora obojiti kosu, niti su joj naređivali oko kilograma. 'Istina, neki klijenti traže punašniju ili mršaviju djevojku, i to je normalno. Ali prema meni osobno nikada nisu bili neugodni', naglasila je.

'Malo je pretjerano što su im uzimali mobitele, a kad smo kod piercinga koji toliko osuđuju, to je relativno. Na izboru za miss svijeta nosila sam piercing u obrvi, i to na pisti. Nekom se klijentu može čak i svidjeti', kaže Ivana. 'Ne usvajajte krive poruke poput onih da baš treba napraviti sve što vam se kaže - treba ostati svoj. I kada sam radila negdje u inozemstvu, ako mi se nešto nije svidjelo, rekla bih im: 'Žao mi je, bok!''

'Sve je to u emisiji malo postroženo da bude zanimljivije gledateljima', zaključila je Ergić.

Stručni žiri: Vanja Rupena, Tihana Harapin-Zalepugin i Saša Joka
Iris Androšević također se ne slaže u potpunosti s konceptom emisije. 'Kao bivša manekenka samo mogu reći da ne bih voljela da su moji počeci bili ovakvi kao ovim djevojkama. Ne sviđa mi se što je koncept emisije malo skrenuo s putanje postanka top modela. Ne mislim da na tom putu treba plesati na šipki ili pokazivati golu stražnjicu na TV-u', rekla je bivša manekenka Iris.

Ona nije imala puno neugodnih iskustava, kaže, a u ovom je poslu bitno biti prilagodljiv, ali svoj. 'Nije mi bilo problem u Monte Carlu za L'Oreal kosu obojiti u 'vulcano red'', prisjetila se, 'ta već drugi dan se kosa može prefarbati.' 'Što se piercinga tiče, ako tržište traži određen tip ljepote, neka to čak bude piercing, ako se pak on ne traži, naravno da ga treba maknuti', rekla je Iris. Ipak, smatra da je Vanja na pravom putu da nauči djevojke mnogo o tom poslu.

Ivi Jerković
je emisiju prepričala njezina majka i smatra da Vanja, Tihana i Saša znaju kako to ide u modnom svijetu i da tu nema prevelikih kompromisa. 'Kad dođeš, treba se dokazati, da bi kasnije mogao birati, baš kao i u svakom drugom poslu. Vanja je radila vani i zna koliko se treba žrtvovati da bi uspio, zato vjerujem da nije prestroga', rekla je Iva Jerković.

Naglasila je i da se njoj često nije sviđao stajling na snimanju, ali je šutjela i odrađivala jer takve stvari ne mogu biti po njenom. Ali zato je, s druge strane, odbijala poslove ukoliko bi joj klijenti uvjetovali neke korjenite promjene poput šišanja i bojenja kose.I Stefany Hohnjec samo je čula o emisiji. Kaže da su joj napričali kako je žiri malo prestrog te da se od djevojaka traži da naprave nešto što možda i ne žele. 'Osobno, znala sam odbiti posao ako mi se nešto nije svidjelo, ponekad bih i nešto najprije odbila pa na kraju ipak odradila, ako je bilo razumno. Nitko me ne može natjerati na nešto što ne želim', rekla je Stefany. Napomenula je i da počeci jesu teži, ali kasnije sve ide brže i bezbolnije.