NE ODRIČE SE LUKSUZA

Sanader prošetao s torbom vrijednom 50.000 kuna?

05.10.2010 u 09:53

Bionic
Reading

Povratak Ive Sanadera u Hrvatsku izazvao je veliko zanimanje javnosti. Prati se svaki njegov korak, a ponovo je u prvi plan izašla i njegova sklonost prema luksuzu, pa tako nije promaknula niti njegova skupocjena torba

Jutro nakon povratka u Hrvatsku Sanader je u Zagrebu snimljen kako izlazi iz kuće i odlazi na sastanak noseći crnu aktovku, koja na prvi pogled neodoljivo podsjeća na vrlo skupi model francuske modne kuće Hermès. Iako se bez detaljnog pregleda ne može sa stopostotnom sigurnošću utvrditi radi li se o toj torbi, usporedbom fotografija, kako piše Nacional, čini se da je riječ o modelu kožne muške poslovne torbe Hermès Sac à Depeche.

Radi se o jednom od najpopularnijih modela kožnih torbi francuske kompanije, koji je dostupan u stotinama različitih varijacija, ovisno o veličini, materijalima korištenim u unutrašnjosti i vrsti metala korištenih na kopči. Zbog toga je vrlo teško utvrditi kolika je vrijednost Sanaderove torbe, ali taj model teško se može nabaviti po cijeni manjoj od 3500 dolara, što iznosi oko 18.550 kuna, dok pojedini modeli dosežu cijenu i od 40.000 do 50.000 kuna.

Ipak, moguće je da Sanader svoju torbu nije toliko platio, odnosno da se radi o krivotvorini, što bi pak moglo biti dodatna neugoda za bivšeg premijera, jer je kupovina lažne robe kazneno djelo, pa bi u tom slučaju policija trebala oduzeti torbu i uništiti je, dok bi protiv njega bila podnesena kaznena prijava nakon koje bi vjerojatno bio osuđen na globu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Ipak, budući da je Ivo Sanader, kao i njegova supruga Mirjana, poznat po sklonosti vrlo skupim stvarima, lako je pretpostaviti da je ipak riječ o originalu.