DJEVOJKE U ŠOKU

Suzama započela nova sezona Hrvatskog top modela

04.10.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Da posao modela nije nimalo glamurozan i lak, imale su se priliku uvjeriti djevojke koje se bore za titulu top modela i prestižan ugovor u drugoj sezoni showa 'Hrvatski top model'. Već prva epizoda započela je u suzama

Nakon uže selekcije djevojaka, njih dvadeset i sedam dobilo je priliku pobliže upoznati Vanju Rupenu, Tihanu Harapin-Zalepugin i Sašu Joku - stručni žiri ovogodišnjeg showa. Odmah na početku Vanja je nestrpljivim djevojkama dala do znanja kako put hrvatskog top modela neće biti nimalo lagan i bezbolan što se dokazalo već uskoro nakon što su djevojke morale izvršiti prvi zadatak i prošetati se po improviziranoj i nimalo glamuroznoj modnoj pisti. Na strmovitom i neravnom 'catwalku' mnoge se djevojke nisu snašle, a neke su završile čak i s uganutim gležnjevima. Odabrano je 15 djevojaka za koje je strogi žiri zaključio da imaju šanse okušati se u daljnjim zadacima.

Idućeg dana dočekao ih je novi, ništa manje izazovan zadatak. U hangaru Zračne luke Lučko čekalo ih je vrlo zahtjevno modno snimanje. Tema prvog snimanja bile su pin-up djevojke. Dok je neke djevojke ova seksi tema oduševila, neke su ostale zatečene izazovnošću odjeće što je izazvalo Vanjine oštre kritike. Osim toga, dvije djevojke već su na samom početku odustale od daljnjeg sudjelovanja, jer se nisu mogle nositi sa zahtjevnim tempom i pravilima showa, među kojima i onima da moraju isključiti i predati mobitele.

Šokirana i ljuta Vanja djevojkama je održala lekciju te pokazala svoje novo lice koje ne tolerira razmaženost, bahatost i neprofesionalnost. Vrlo je jasno pokazala svoje mišljenje o njihovom napuštanju showa ne štedeći nijednu.

Idući zadatak bio je ples na šipki u vrtoglavo visokim potpeticama što je za neke djevojke bila nemoguća misija. Posljednjeg dana odabrano je 12 djevojaka koje nastavljaju daljnje natjecanje; pred njih je postavljen novi izazov. Djevojke su u svega deset minuta morale odjenuti izazovne pripijene korzete, same napraviti frizure i našminkati se, što je jednu od kandidatkinja potaknula da uz suze prokomentira: 'Osjećam se kao da smo kurve.'

Samo jedna od kandidatkinja osvojit će prestižne nagrade: ugovor sa stranom modnom agencijom, ugovor s agencijom Thalia Models za domaće tržište te naslovnicu časopisa Elle i snimanje prvog profesionalnog modnog editoriala.