THE BEST SHOPPING NIGHT USPIO

Tisuće šopingholičara okupirale dućane u centru Zagreba

01.10.2010 u 08:20

Bionic
Reading

Drugi The Best Shop Shopping Night okupio je u srijedu, 29. rujna, tisuće šopingholičara u centru Zagreba

Grad koji u večernje sate sredinom tjedna obično opusti, s izuzetkom malobrojnih prolaznika i onih koji čekaju tramvaj na glavnom zagrebačkom trgu, ove je srijede bio neobično živ. Ljudi ruku punih vrećica zadovoljni obavljenom kupnjom, koje u posljednje vrijeme najčešće susrećemo u zatvorenim halama šoping-centara, dali su noćnom licu metropole novi i vedriji izraz. To je ujedno i prvi razlog zbog kojeg su se organizatori odlučili nastaviti s ovom akcijom, ohrabreni također i velikim interesom dućana.

'Još više dućana, još veći popusti' bio je slogan drugog The Best Shop Shopping Nighta, a vreva na ulicama zagrebačkog centra potvrdila je još jednom veliki interes kupaca za povoljnije uvjete kupnje. Preko 200 dućana, umjesto da u 20 sati kao i obično zatvori vrata, ostalo je raditi do ponoći i u ta četiri prekovremena sata svaki je od njih napravio promet koji je višestruko premašio utržak tog dana, pa čak i čitavog tjedna.

Ni prevrtljivo vrijeme, ni činjenica da se ipak radi o sredini radnog tjedna nije umanjila redove u trgovinama, najdulje u onima što su ponudile najveće popuste ili pak u najskupljima u kojima i popust od deset posto znači prilično veliku uštedu.

Sljedeći The Best Shop Shopping Night najavljen je tako već za 22. prosinca, tri dana uoči Božića, a nakon Zagreba akcija se planira proširiti i na druge hrvatske gradove. Prvi među njima je Split, a sljedeći će vjerojatno biti Zadar i Rijeka. Sve ovisi o interesu kupaca i odazivu dućana koji su spremni izaći u susret svojim potrošačima.