TJEDAN MODE

Tigrice i leopardice pokorile Milano

27.09.2010 u 15:49

Bionic
Reading

S Natalijom Vodianovom i Laetitijom Castom u prvom redu publike, Cavalli je bio raspoložen dobrano zadiviti svojom kolekcijom za iduće proljeće. To mu uvijek uspijeva, a kako i ne bi kad tako vješto žene pretvara u tigrice, leopardice i opasne Amazonke

Životinjski print poprimio je novi oblik života na haljinama, hlačama i dvodijelnim odijelcima koja je na milansku modnu pistu poslao Roberto Cavalli. Zamislite zmijski uzorak na kožnoj jaknici koja se nosi na dugu svilenu haljinu s malo uzorka tigra, malo leoparda – da, moda je čudesna stvar kad dizajner uspije spojiti nespojivo, a da to izgleda vrhunski. Spomenimo i torbice od krokodilske kože, kojima bogatašice neće moći odoljeti.

Neće samo slavne ljubiteljice životinjskog printa, poput naše Alke Vuice ili Mije Begović, više hodati kao tigrice, leopardice, Amazonke, brojni ih domaći i svjetski dizajneri nalažu kao modni zakon koji već od danas svaka žena mora imati u ormaru. Tako i u dućanima ulične mode možemo očekivati bum krpica za sve koje se žele osjećati kao predatorice.

Poznat i po dobrim trapericama, Cavalli je ovaj put predvidio malo kaubojskoog štiha s košuljicom u hlačama uz obvezatan šešir, ali su traperice posute šarenim cvijećem kao u okorjelih hipija. Vratimo se životinjskom printu: i modna kuća Blumarine također je ponudila obilje životinjskog uzorka, i to u jakim bojama!

Iznimno elegantne haljine na pistu je poslala modna kuća Jil Sander. Njihov dizajner Raf Simons prigrlio je neonski trend kad je riječ o bojama. Pistom su lelujale ružičaste, narančaste, zelene, žute i plave kreacije koje kao da su zračile svjetlost. Hlače široke u struku, do poda duge ravne suknje, uske suknje s volanom oko bokova… Simons je to znalački pokazao uz obične bijele pamučne T-majice.

Vrlo jednostavni krojevi odlika su haljina kakve je za iduće proljeće predvidio Versace, također u prilično jakim bojama. Guste resice krasile su pojedine kreacije, kao i prugice. Valja vam pogledati i kako su Dolce i Gabbana fantastično zamislili donji veš, jer to su kreacije kojih se ne bi posramila nijedna slavna dama na crvenom tepihu!