DOMAĆA MODNA POSLASTICA

Crne domine otvorile Dove Fashion.hr

17.09.2010 u 00:03

Bionic
Reading

Revijama Envy rooma, Stjepana Čuke, Martine Felje i Ivice Skoke započelo je trodnevno modno događanje u sklopu Dove Fashion.hr-a. U Muzeju za suvremenu umjetnost tijekom tri dana domaći će dizajneri, po uzoru na svjetske tjedne mode, predstaviti svoje kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2011.

Dove Fashion.hr nakon proljetnog je uspjeha s preseljenjem u Muzej za suvremenu umjetnost ponovio svoje gostovanje na istoj adresi. Ovaj put modna pista prebačena je sa stražnje strane muzeja na prednji plato, a osim lokacije, u odnosu na prethodno izdanje Dove Fashion.hr-a promijenili su se i produkcijski uvjeti, što je bilo vidljivo na brojnim detaljima koji su cjelokupno, ambiciozno zamišljeno događanje učinili nešto skromnijim. No to, uostalom, i priliči aktualnim kriznim vremenima.

Večer je svojom kolekcijom otvorio modni dvojac eNVy room. Kratke razigrane haljinice začinili su čipkom i prozirnim materijalima ispod kojih se nazire golo tijelo te volanima i mašnicama koje u raznim varijacijama provlače kroz kolekciju koja je svojevrsni odmak od njihovog dosadašnjeg rada, što su dodatno naglasili koristeći za njih netipične materijale i krojeve.

Stjepan Čuka inspiraciju za svoje viđenje sezone proljeće/ljeto 2011. pronašao je u uličnoj modi Londona. Iako se dosad specijalizirao za mušku modu, ovoj je kolekciji, također uglavnom muškoj, dao dozu ženstvenosti učinivši je nosivom i u muškoj i u ženskoj varijanti. Svoje je modele odjenuo u razne varijacije prošle sezone vrlo popularnih hlača baggy kroja i bijele majice jednostavnog kroja s crveno-crnim grafitima. Stajling je dopunio zanimljivim ‘nakitom’ sastavljenim od dijelova računala i šminkom u stilu ljepljivih traka kojima je svojim modelima ‘začepio’ usta.

Ljetnu atmosferu u zagrebačku ranu jesen svojom je kolekcijom prizvala Martina Felja, dizajnerica koja se na domaćem terenu prepoznaje po svojim suradnjama s holivudskim imenima poput Paris Hilton koja nosi njezine modele. Felja je pokazala nosivu kolekciju inspiriranu morem. Na svoje je haljine, ali i kupaće kostime prenijela svijet podmorja uz pomoć uvjerljivog digitalnog printa, kao i uz pomoć materijala i ukrasa koji su manekenke pretvorili u svojevrsne morske sirene.

Prvu večer Dove Fashion.hr-a zatvorio je Ivica Skoko svojom kolekcijom večernjih haljina u kojima kombinira nekoliko različitih razdoblja, no dominantni je dojam gothic stil osamdesetih. Vrlo nosive večernje haljine Skoko je učinio naglašeno dramatičnima nakitom koji je provukao kroz cijelu kolekciju. Modelima je oko vrata i na podlaktice stavio široke metalne okove zakračunate stiliziranim lokotom ili ih je zapleo u mrežu izrađenu od niski crnih i srebrnih bisera. Svoju dominantno crnu kolekciju Skoko je razbio tek jednom bijelom haljinom koju je nosila Iva Jerković.


Prva večer privukla je broje poznate osobe među kojima su se našli i Lana Jurčević, Lana Banely, Fani Stipković, Vanja Halilović, Mirna Berend, Alka Vujica, Mia Begović, Modni Mačak, Neven Ciganović, Antonija Blaće, Tatjana Jurić, Maja Vučić, Antonija Stupar i drugi. Pred nama su još dvije modne večeri na kojima će se predstaviti Aleksandra Dojčinović, Ivica Klarić, Ana Marija Ricov, Igor Galaš, I-Gle, Alduk, Robert Sever i Branka Donassy.