NEW YORK FASHION WEEK

Victoria Beckham otkrila novu kolekciju haljina

13.09.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Napad panike uhvatio je Victoriju Beckham uoči izlaska njezinih modela koji su na njujorškoj modnoj pisti trebali pokazati svijetu haljinice koje je kreirala za sezonu proljeće/ljeto 2011. No nervoza je bila suvišna, modni je svijet odlično prihvatio njezinu novu kolekciju. Pogledajte kreacije

Počeo je Tjedan mode u New Yorku, a tijekom vikenda predstavila su se velika imena: Jason Wu, Tommy Hilfiger, Max Azria, Diane von Fustenberg, Thakoon, Custo Barcelona, Derek Lam, Jill Stuart, Lacoste i Ralph Lauren. No oči svih bile su s velikom znatiželjom uprte osobito u kolekciju jedne celebrity dame, Victorije Beckham, koja se malo-pomalo uspjela dokazati i kao modna dizajnerica.

'Modeli samo što nisu izašli. Uzbuđena sam! Nervozna', napisala je Vicky Beckham na svom profilu na Twitteru uoči revije.

Žute, narančaste, bijele i sive haljinice počele su izvirati jedna za drugom, elegantne, uglavnom kroja koji prati liniju tijela i naglašava ženske obline. Bila je to dovoljno zanimljiva kolekcija da su mnogi zaboravili da je riječ o slavnoj dami koja se proslavila pjevanjem i brakom s nogometašem Davidom Beckhamom, jer se doista sve uspješnije potvrđuje kao poslovna žena koja se bavi modnim dizajnom.

Po prvi put Posh je pokazala i svoje torbice, za koje je izjavila da mogu zamijeniti i birkinice!

Svojom njujorškom revijom modna kuća Tommy Hilfiger proslavila je 25 godišnjicu uspješnog rada na modnoj sceni. Na pisti je i ovaj put Hilfiger pokazao klasičnu sportsku eleganciju u vidu crveno-bijelo-crvenih kratkih majica, šorceva, povećih torbi, sportskih cipelica, ali i onih na petu. Ugodnu, barem na prvi pogled.

I prljavoružičasta boja često krasi sportske komade kako na ženama, tako i na muškarcima. Karirani sakoi nisu izgubljeni, kravati ima mjesta i na sportskim tipovima.

Jason Wu poučio je modoljupce kako biti moderno ljupka ženica u tulipan suknjicama, kao i dugim haljinama koje se malčice vuku po podu. Bluze od šifona također će biti recept za ženstvenost za iduće proljeće i ljeto.

Tko ne treba dobar klasičan kaput, odnosno baloner? Donna Karan ponudila ih je obilje za iduću sezonu, a uz njih i upečatljive šalove s printom baštine. Našlo se tu i sakoa, ali i relativno uskih hlača pomalo mrkvastog kroja.

Derek Lam modnoj se publici pod kožu uvukao potiho, nudeći umirujuću paletu u nijansama slonove kosti, boje kože i pergamenta. Za kontrast je uzeo mornarski plavu, crnu i indigo traper. Njegova je silueta žene vitka i jednostavna. Zac Posen ponudio je kolekciju nadahnut voćnom salatom. Majice s jabukama i ananasima su, između ostalog voća, vrlo vesele, trendi i mame na uživanje u njima.