ZAVRŠIO FASHION WEEK

Rab vrvio od ljepotica i dizajnerskih krpica

12.07.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Na rapskim Bobotinim stepenicama ove su godine domaći dizajneri predstavili svoje ljetne kolekcije u sklopu Fashion Weeka Rab. U završnici su se predstavili Artiđana, Ines Zrnc Gregorina, Tomislav Bahorić, Marta Buzolić, Lucija Myšičkova, Toni Rico, Marina Šičić Oštrović i Marina Prevolšek

Artiđana se predstavila sa nosivom kolekcijom laganih ljetnih materijala crno-bijele i crveno-bijele boje. Vidjeli smo kombinacije haljinica, kombinezona s dimijama, odličan nakit i zanimljive bijele torbe.

Ines Zrnc Gregorina jedina je prikazala kolekciju za jesen-zimu koju je prije mjesec dana pokazala na Fashion Weeku Zagreb. Ines je pokazala tretirani traper kao temeljni materijal te ga je upotrijebila u svim bojama, oblicima i varijacijama, a rezultat je jedna odlična kolekcija.

Tomislav Bahorić je predstavio s odličnom muškom mini kolekcijom te iznio svoju interpretaciju današnjeg modernog muškarca. Tomislavov muškarac ipak nosi hlače koje odlično idu s na prvi pogled jednostavnim majicama, a uz njih kombinira velike torbe koje se sjajno slažu u kontrastu s laganim ljetnim materijalima koje koristi i većina dizajnera koje smo imali prilike vidjeti na Rabu.

Marta Buzolić pokazala je svoju kolekciju haljina koji se modificiraju u kupaće kostime i koje se savršene za brojne gospođe i gospođice koje nikad ne znaju hoće li završiti na plaži ili na nekom ljetnom partiju.

Dizajnerica Lucija Myšičkova nastavila iscrtavati svoje materijale te nam je prikazala ljetnu kolekciju koja je dostupna svakome. Kupaći kostimi u fluorescentnim bojama, haljine, topići i lagane dimije u bijeloj boji čine se idealnim izborom za ljeto. Uz ovaj dio kolekcije dizajnerica je predstavila odlična dva crna modela koji su bili čista suprotnost viđenom te su odisali elegancijom i strogoćom.

Toni Rico prikazao je odličnu kolekciju te pritom zabavio sve posjetitelje, njegovi manekeni inspirirani Davorom Gopcem prošetali su u stilu svog idola te pokazali mnoštvo prugica koje dizajner često koristi kao uzorak. Odlični slojeviti modeli, netipična glazba te veseli manekeni podigli su sve gledatelje na noge.

Marina Sičić Oštrović, dizajnerica poznata po korištenju paške čipke odlučila se parodirati jednu od najpopularnijih ženskih serija današnjice, inspirirana 'Seks i gradom', pokazala nam je kako vidi današnje brojne modne žrtve.

Kolekcija Maion by Marina Prevolšek koju smo također imali prilike vidjeti na FWZ-u prošle sezone odlično se uklopila uz staru gradsku jezgru te zatvorila događanje. Marina je svoju ljetnu kolekciju proširila sa nekoliko vrlo efektnih modela te ponovno svojim modelima mnoge oduševila.