ZAVRŠIO DOVE FASHION.HR NA BOLU

Dizajneri napokon pokazali prave cruise kolekcije

04.07.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Cruise kolekcijama Roberta Severa, Aleksandre Dojčinović, Zorana Mrvoša, Ivane Barač i Igora Galaša završeno je prvo izdanje Dove Fashion.hr Cruisea

Druga, ujedno i završna večer DOVE FASHION.HR CRUISEA, prošla je puno manje pretenciozno i pompozno od prve te je predstavila neke zaista talentirane dizajnere, a između ostalog predstavljene su prave 'resort' kolekcije. U tome je prednjačila Aleksandra Dojčinović koja je prikazala modele u bojama kuglica sladoleda. 'Trudila sam se obuhvatiti u kolekciji sve ono što svakoj ženi treba kada pođe na putovanje i sve što će staviti u svoj kofer kada krene na odmor', rekla nam je Aleksandra Dojčinović. Kolekcija dizajnerice Dojčinović bila je cjelovita i zanimljiva, imala je sve elemente 'cruisea' - badiće, hlače, tunike, haljine i balonere za, nedajbože, kišu. Dok su manekenke hodale u haljinama boje pudera i multifunkcionalnim kreacijama koje se iz badića pretvaraju u haljine, zaista se mogao osjetiti dašak nekog mondenog odredišta poput Barbadosa ili St. Barthsa. Kolekcija je upotpunjena odličnim modnim dodacima, a za dizajnericu zaista ne vrijedi ona da 'postolar ima najgore cipele', jer haljina u kojoj je izašla na defile mogla je slobodno biti i nositeljica kolekcije.

Odličnu reviju je imao i bivši dizajner Linee Exclusive Zoran Mrvoš koji je predstavio pravu kolekciju bazen/jahta. Svijetle lepršave ljetne haljine dominirale su pistom te su se zaista odlično uklopile u veselu ljetnu atmosferu bolskog Zlatnog rata. 'Pokušao sam napraviti haljine koje će biti prilagođene ljetnom partijanju i zabavi. Htio sam isključivo napraviti odjeću koja neće sputavati žene u ljetnim aktivnostima, a pri tome će izgledati lijepo i seksi', otkrio nam je skromni dizajner.

Nešto manje zanimljivu kolekciju pokazala je dizajnerica Ivana Barač. Činjenica da je napravila crnu ljetnu kolekciju u prvom trenutku se činila izrazito zanimljivom, no kako je vrijeme odmicalo, sve se više činilo da je dizajnerica zapravo samo preradila neke svoje stare haljine, a da ih pri tome nije završila do kraja.

Iako je svoju kolekciju predstavio prvi, Robert Sever nije bio prvi po kvaliteti dizajna. Ono što je bilo jako dobro jest stajling, čime je Sever još jednom pokazao da je zaista pravi maher, no izrada samih modela bila je manje dobra, posebice stoga što, čini se, nisu bili baš nosivi. Manekenkama su, naime, kombinezoni 'čudno' stajali, a materijal je bio primjereniji za bakine plahte nego za mondena ljetovališta. Cijelu kolekciju na novu razinu digle su odlične torbe koje su vrištale ljetnim bojama.

Modnu večer zatvorio je Igor Galaš koji je predstavio svoje pjenasto bijele modele za 'krupnije i starije gospođe'. Mladi dizajner bio je na razini zadatka i posve nepretenciozno izradio lijepu ljetnu garderobu koja pristaje svima. Spomenimo i da je naš najnagrađivaniji dizajner Igor Galaš prije tri dana osvojio prestižnu nagradu na Mittelmoda Fashion Awardsu u Milanu.

Revije su iz prvog reda bodrile televizijske voditeljice Nevena Rendeli, Antonija Blaće, Marijana Batinić, Petra Nižetić, pjevači Luka Nižetić i Marko Tolja, glumci Sergej Trifunović, Ana Begić, Ankica Dobrić, modni kolumnisti Nenad Korkut, Boris Banović, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i drugi.