Moda i ljepota I SVE TO IMA SMISLA

Žena za života na cipele spiska 140.000 kuna

  • Autor: tportal.hr
  • 28.6.2010 13:17:13
  • 28.6.2010 12:00:12

Žene, pitate se zašto nikada ne možete pronaći ni trunčicu mjesta na dnu svog ormara? Odgovor možda leži u istraživanju koje je pokazalo da prosječna žena u svakom trenutku raspolaže s najmanje 19 pari cipela

Oko 140.000 kuna svota je koju prosječna žena tijekom života potroši na sandale, čizme, štikle, japanke, natikače, balerinke –jednom riječju, cipelice. Pokazalo je britansko istraživanje koje je također otkrilo da žena cipele počinje gomilati u dobi od 14 godina.

Od te 'kritične' dobi, žena počinje kupovati sedam pari cipela godišnje, i to traje zauvijek. Time dođemo do brojke od nekih prosječnih 469 pari.

Pojedinačni par cipela u prosjeku stoji oko 298 kuna, i eto, u razdoblju od nekih 67 godina nije ni teško dogurati do nešto više od 140.000 kuna.

Studija provedena na 3.000 žena pokazuje da žena ima tri para štiklica za posebne prilike, šest pari japanki, sandala, balerinki i cipela s punom petom za ljetne mjesece, kao i tri para čizama za hladnije vrijeme, a podaci se, naravno, odnose na stanovnice tzv. razvijenog svijeta.

Ne zaboravimo dodati i tri, četiri para cipela koje obožava za izlaske. I naposljetku, tu su dva para udobnih i univerzalnih cipela za posao i obvezno dva para cipela koje je kupila potpuno promašeno te ih uopće ne nosi. Sve su žene rekle da je toliki broj cipela koje posjeduju potpuno opravdan, jer im sve trebaju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više